„Magic Mike XXL”

Не сме от хората, които имат особено положително мнение за „Magic Mike” („Професия: Стриптийзьор”) – филмът предложи един-два забавни и любопитни момента, но като цяло, централната история с Хлапето (Алекс Петифър) и любовната нишка между сестра му Брук (впечатляващо некадърната Коуди Хорн) и протагониста Майк (Чанинг Тейтъм), беше повече от елементарна и само талантът на Содърбърг предотвратява пълната трагедия.

В този ред на мисли, по никакъв начин не споделяме всеобщото въодушевление (всъщност едва ли би могло да ни дреме по-малко) по повод предстоящото продължение „Magic Mike XXL”, което до този момент избягвахме доста успешно, но сега, след появата на първия тийзър трейлър и плакат, ни се налага да отразим. В крайна сметка, знаем, че филмът има своите фенове и не смятаме, че заради личните ни предпочитания трябва да ги лишим от удоволствието да оплакнат очите.

Един от основните ни проблеми с първия филм беше, че го раздаваше прекалено сериозно – доста по-сериозно, отколкото предполагаха рекламите му и отколкото допуска премисът му – затова се надяваме „Magic Mike XXL” да зареже всякакви смехотворни драми и да се отдаде изцяло на забавата. Това е и единственото, което може да ни накара да погледнем положително към филма.

Действието на „Magic Mike XXL” ни отвежда три години след като Майк напусна сцената на върха на славата си, когато и останалите членове на Кралете на Тампа са готови да се „пенсионират”. Те обаче искат да го направят по своя си начин – с едно голямо, разбиващо представление, с Майк в центъра на прожекторите.

Този път Стивън Содърбърг влиза в ролята единствено на оператор и монтажист, като отстъпва режисьорското място на дългогодишния си първи асистент Грегъри Джейкъб („Criminal”, „Wind Chill”). При актьорите почти всички от оригиналната стриптийз групичка, начело с Чанинг Тейтъм, се завръщат, като изключение правят само Матю Маконъхи, който явно вече е много голям за такива работи (макар че няма да се изненадаме, ако изскочи с някое камео) и Алекс Петифър.

Чанинг Тейтъм

плакат

Режисьор на „Magic Mike XXL” е Грегъри Джейкъб, а в ролите са Чанинг Тейтъм, Джон Манганело, Адам Родригес, Мат Бомър, Амбър Хърд, Елизабет Банкс, Джейда Пинкет Смит, Доналд Гловър, Анди МакДауъл, Майкъл Стрейхан, Кевин Наш и други.

Премиерата е 1 юли 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. добре, че има по някой гол момък, че да става за гледане, иначе е уейст оф тайм 🙂

  2. Още заглавието показва каква върховна тъпотия ще е ,по тъпа и от първата,ако това е възможно де.И това с големият размер-какво ще му го показват ли на Тейтъм и останалите и каква е цялата шумотевица?За хората с влечение към своя пол нещата са си ясни -има далече по красиви гей порно актьори и точно с тези ,дори Манганиело няма как да изплакнем очи.а като филм..хайде моля ви се-шегувате ли се филм-това ще е просто по удължен стрийптийз номер, който ще утеши само хептен загорелите домакинки, чийто мъже предпочитат от години любовта си към алкохола.тъкмо докато мъжете им сънуват поредният пиянски сън, в който на всички мързеливи алкохолици в рая им строят паметници,отчаяните им съпруги ще се поопипат в безкрайно отчаяние докато гледат тия напомпани кукли от мъжки пол.