Джеймс Франко

Отдавна се говори за екранизация на романа „22 ноември 1963“ и май в последните седмици амбициозният телевизионен проект е на път най-сетне да се задвижи към реализация. Очакванията ни са наистина завишени не само заради великолепната литературна основа, но и защото един от продуцентите ще бъде Дж. Дж. Ейбрамс, а за главната роля се спряга Джеймс Франко.

Романът „22 ноември 1963“ печели през 2011 г. престижната награда „Los Angeles Times Book Prize“ (в категорията за мистерии и трилъри), а отзивите за него са възторжени както от критиката, така и от читателите. Негов автор е международната знаменитост Стивън Кинг и ако някой пишман разбирач тръгне да ви обяснява как „новият“ Кинг не струвал, можете да споменете именно тази негова (наистина прекрасна) книга като аргумент в подкрепа на обратното. Обемният бестселър, който се побира в епичните 800 страници, разказва драматичната съдба на гимназиалния учител Джейк Епинг, който открива начин за пътуване назад във времето и странстванията му променят драстично модерната история на САЩ, застрашавайки по този начин настоящето.

Франко ще влезе в ролята точно на Епинг. Сценарият, списан от Бриджит Карпентър, ще се разпростре в рамките на 9 епизода, а финалният резултат ще се излъчи по Hulu (не е ясно кога обаче).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *