Кари Фукунага разкрива подробности около новата версия на „То”

от на 2015-02-11
 

Кари Фукунага

Последно се спекулираше, че Кари Фукунага ще започне снимките на новата екранизация по обемния хорър бестселър „То“ на Стивън Кинг през лятото. Дали това ще се реализира или не е въпрос без знаен отговор. Ясно става обаче какво предстои да се случи във филма… ако филмът изобщо се случи – преди дни изтече интервю с Фукунага, в което (наред с бегли детайли по други негови проекти) се обсъжда зловещия опус на Кинг:

…като от тези 4 минути не се разбира съвсем какво точно да очакваме от проекта. Научаваме все пак няколко важни неща: макар че децата във филма ще бъдат предимно новаци за киното, то ролята на вездесъщия злодей Пениуайз вече е предвидена за конкретен актьор (не, той няма да бъде Матю Маконъхи, alright, alright, alright?), освен това сюжетът ще проследи само „детската“ част от историята, докато тази на възрастните тепърва ще трябва да бъде написана (точно така, в момента е готов само сценарият на първата от двете предвидени половини на киноверсията на „То“).

Като цяло, не сме задоволени от всичко изредено и видяно дотук; очакваме в идните месеци кастинг новини и стискаме палци чудото да види бял свят, тъй като „То“ не само е страхотна и ужасно любима книга, но е и прекрасно изследване на детските страхове и на травмите от миналото, рефлектиращи върху нас в зряла възраст – една силна и значима тема, която считаме, че човек като Фукунага би поднесъл наистина майсторски.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Данаил Найденов
  2015-02-11 at 15:44

  Ненавиждам клоуни именно заради „То“. С нетърпение обаче чакам този филм!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-02-18 at 18:48

  Щеще да е по-удачно да е общ филм, с всичко зането накуп, с преплитащо се и свързано действие, разделено по време на постпродукцията на 2 часи, подобно на „Властелина“, а не да снимат в оделни периоди два отделни филма. Както и да е, пичът заслужава пълно доверие.

  Отговор

Коментирайте