Джо Хил

В ренесансовата епоха на сериалите, когато на малкия екран все по-често се случват чудеса, които засенчват киното, появата на още едно амбициозно заглавие не само не е изненада, ами е закон. В случая става дума за възкресяването на антологичната хорър поредица „Tales From The Dark Side“, която легендарният Джордж А. Ромеро създава в средата на 80-те години на миналия век (сезоните вървят от 1984 до 1988 г.) и която спазва традициите на други подобни формати, например „Tales From The Crypt“, „The Twilight Zone“ и „The Outer Limits“. През 1990 г. дори се появява пълнометражният „Tales From The Dark Side: The Movie“ на Джон Харисън, в който участие взимат Стийв Бушеми, Джулиан Мур, Крисчън Слейтър, Джеймс Ремар и Дебора Хари.

Новият вариант е с по-кратко (може би все още работно?) заглавие – „Darkside“ – и беше обявен като проект на ниво идея още през есента на 2013 г., а негови продуценти ще бъдат Алекс Курцман, Роберто Орси и Джо Хил, последният от които у нас и по света е известен с романите си „Кутия с форма на сърце“ и „Рога“. Като цяло нещата дотук ни се струват в сигурни ръце, а и екзалтацията ни допълнително набъбва от факта, че пилотният епизод е вече поръчан от CBS. Негов автор ще е именно Хил – наистина адекватен избор за начинание от подобен тип.

Силно се надяваме този особено любопитен reboot да съхрани и продължи чара на предходника си, ангажирайки правилните хора за правилните епизоди. Оригиналният „Tales From The Dark Side” ползваше сюжети на редица писатели и сценаристи, някои от които – доста култови, сред които изпъкват най-ясно имената на акламираните жанрови автори Робърт Блох, Харлан Елисън, Клайв Баркър, Фредерик Пол и Стивън Кинг… който между другото е баща на Хил. „Слочаеност”? Не мислим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *