Самюъл Джаксън

Когато видяхме първия официален клип от „Big Game” на Ялмари Хеландер („Rare Exports: A Christmas Tale”) със Самюъл Л. Джаксън в ролята на президента на САЩ, решихме да не бързаме с оценките дали ще видим някоя непоносима трагедия или глуповато, но забавно развлекателно филмче, а да изчакаме фестивалните отзиви и първия трейлър и тогава да си формираме мнение.

За съжаление, масово отзивите (имаме и информация от първа ръка) клонят към първото – не съвсем към непоносима трагедия, но определено в посока на разочарование, като най-често срещаните критики са, че филмът не е толкова забавен, колкото изглежда на пръв поглед, че е леко тромав и не успява да излезе от сянката на произведенията, на които иска да прилича (и които пародира). А в допълнение, и първият трейлър не е особено вдъхновяващ.

Принципно не бихме вярвали на коментари и бихме изчакали сами да изгледаме филма, дори и в подобни ситуации, когато не сме особено въодушевени от трейлъра, но в случая нямаме добро усещане. Иска ни се, но просто не можем да видим чашата наполовина пълна. Дори името на  Ялмари Хеландер не успява да ни даде надежда.

Big Game” разказва за 13-годишния Оскари, който е започнал изпитанието си за възмъжаване, изразяващо се в оцеляване в гората чисто сам в продължение на едно денонощие. Там момчето попада на спасителната капсула на сваления „Air Force One”, в която се намира президентът на Съединените щати (Самюъл Л. Джаксън). Докато терористите, отговорни за атентата, продължават да кръстосват небесата, търсейки начин да довършат делото си, а Пентагонът безпомощно наблюдава отдалече, двамата трябва да измислят план как не само да се спасят от терористите, но и да оцелеят в тежките природни условия.

Режисьор на „Big Game” е Ялмари Хеландер („Rare Exports: A Christmas Tale”), а в ролите са Самюъл Л. Джаксън, Онни Томмила, Фелисити Хъфман, Виктор Гарбер, Тед Ливайн, Джим Броудбент, Рей Стивънсън, Мехмет Куртулус.

Финландската премиера е през март, а във Великобритания ще тръгне на 8 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Май само помията с траволта и де ниро, снимана у нас, може да е по-лоша от това