Както преди два месеца излезе на бял свят информацията за „Strange Magic” на Джордж Лукас (нищо, че е само по негова история и той е изпълнителен продуцент – беше неизбежно това определение да се „лепне” на филма), така бързо дойде и премиерната дата.

Не сме сигурни до каква степен с определението „приказен мюзикъл” филмът ще успее да привлече аудитория (предполага се – предимно детска), но ние сме от почитателите на всички компоненти – анимация, приказки и мюзикъл, затова се опитваме да се настроим позитивно-очаквателно. Ясно е, че филмът ще се гледа, нищо че прилича на анимационните „бесонки” – нека не забравяме, че е вдъхновен от „Сън в лятна нощ”, а Шекспир е още един много-любим-акцент в случая. Ето какво ни очаква…

Гоблини, елфи, феички и дяволити миниатюрни създания ще влизат в бой по между си – водачът на Мрачната Гора (с гласа на Алън Къминг) е приключил с любовта и издава заповед към своите гоблини да унищожат всички иглики, за да не може никой да прави любовен елексир.

Във филма с гласовете си участват, както вече споменахме – Алън Къминг, а също и Ейвън Рейчъл Уд, Алфред Молина, Мая Рудолф, Кристин Ченоует, Сам Паладио, Мередит Ан Бул, Илайджа Кели, Боб Айнщайн и Питър Стормаре. Музикален режисьор и композитор е известният продуцент Мариус де Врийс („Moulin Rouge”).

Режисьор на „Strange Magic” е седемкратният носител на „Оскар” за звук Гари Райдстром („Toy Story Toons: Hawaiian Vacation” и „Lifted”), за анимацията са отговорни Lucasfilm Animation Singapore и Industrial Light & Magic („Ранго”), а във филма ще чуем „популярни песни от последните шест десетилетия”

Премиерата отвъд Океана е на 23 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *