Ел Фанинг

Изцяло женския хорър на Николас Виндинг Рефн започва да придобива очертания. Името му вече е различно – „The Neon Demon” и главната роля не е поверена на Кери Мълиган. Рефн е решил да ангажира Ел Фанинг („Супер 8”, „Господарката на злото”) със задачата да се превърне в амбициозен модел, уловен в капана на бляскавия и преходен свят на модата.

Запитан за избора на Фанинг, Рефн е категоричен – „Ел Фанинг е супер готина жена-чудо и аз очаквам с нетърпение да потеглим заедно в ужасяващото пътешествие към „The Neon Demon”, а по повод идеята за филма, той споделя:

„Събудих се една сутрин и осъзнах, че съм заобиколен от жени, които доминират в живота ми. Внезапно изпитах инстинктивно желание да направя хорър-филм за жестоката, изпълнена със злоба красота. След като направих „Drive: Живот на скорост” и се влюбих до полуда в осветлението на Лос Анджелис, аз знаех, че трябва да се завърна там, за да разкажа историята на „The Neon Demon”.

Сътрудник на режисьора в работата по сценария на този бъдещ филм е Мери Лоус, Gaumont и Wild Bunch подкрепят проекта, а снимките започват през март 2015, (евентуално) с тенденция за готовност на филма през 2016. Оператор е Филип льо Сурд („Великият майстор”, „Добра година”), а за музиката отново отговаря Клиф Мартинез.

Като почитатели на работата на Николас Виндинг Рефн, стискаме много силно палци за още любопитни новини, свързани с неговите БТП. А дали точно „The Neon Demon” ще е неговият следващ филм? Според Рефн – „това зависи от настроението, в което се събуждам сутрин”.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *