Възможни са всякакви странности (не само в света на киното), но за филм по истинската история на млада жена, която си мисли, че историята от „Фарго” е чиста истина, не бяхме чували.

Стартирал преди година в Сънданс и обиколил 38 фестивала, „Kumiko, The Treasure Hunter” на братята Дейвид и Нейтън Зелнър проследява една японка, която е била убедена, че във „Фарго” братя Коен разказват истинска история мотамо – и решила да търси под снега в Щатите заровени пари. Тя намерила смъртта си при доста странни обстоятелства и тялото ѝ е открито в горската пустош.

„Да поемеш на път в търсене на съкровище в 21 век?! Това ни прозвуча достатъчно странно и решихме, че трябва да се заемем с историята. Информацията беше оскъдна, имаше различни теории, някои от тях включваха и приятел на героинята. Но ние не се интересувахме от тях, за нас беше важна „градската легенда” за тази странна девойка и фантастичната ѝ мисия”.

Това споделя режисьорът Дейвид Зелнър за историята и просто няма как да не се съгласим с него по отношение на „странността”. Трейлърът ни навява мрачни мисли, но и провокира, и определено искаме да гледаме филма на голям екран, макар че сбъдването на това ни желание не изглежда много вероятно (предвид приключването на целогодишната му фестивална обиколка).

Режисьор на „Kumiko, The Treasure Hunter” е Дейвид Зелнър, който е автор на сценария заедно с брат си Нейтън, а продуцент е Александър Пейн. Главната роля е поверена на прекрасната Ринко Кикучи, а останалите са разпределени между Нобуюки Катцубе, Шърли Венард и братята Зелнър.

Предвидено е филмът да се завърти във Великобритания на 20 февруари, а от 13 март – и в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *