The Revenant

The Revenant” на Алехандро Гонзалес Иняриту е филм, който следим с интерес още от 2011, когато за първи път чухме за проекта, но след успеха на „Бърдмен”, сега очакванията ни са на съвсем друго, далеч по-високо ниво.

Причината за това обаче не е просто защото „Бърдмен” беше фантастичен във всяко едно отношение и сега по инерция очакваме следващия филм на мексиканския режисьор със завишени очаквания, а защото с него той успя (и то как само) да излезе от порочния кръг на тематично и творческо повторение, в който беше изпаднал, и най-накрая ни показа, че е способен на нещо различно. А точно от това смятахме, че има нужда този проект – различен подход от досегашния на Иняриту.

В основата на „The Revenant” е едноименният роман на Майкъл Пункe, вдъхновен от действителната история на трапера Хю Глас (Леонардо ДиКаприо), който е обран и зарязан на произвола на съдбата от своите „другари”, след като бива ранен изключително тежко от мечка гризли. В полумъртво състояние Глас изминава невероятните 320 километра до най-близкия форт, където възстановява силите си и тръгва да търси отмъщение. Историята също така е разказана и от един от любимите ни автори Роджър Зелазни в романа „Пустош” и винаги сме се чудили как би изглеждала на кино. Сега, благодарение на EW, които разпространиха първите снимки от филма, можем да придобием някаква (бегла) представа.

Леонардо ДиКаприо

Леонардо ДиКаприо и Иняриту

След дългите и изключително сложни кадри в „Бърдмен” (монтирани да създават впечатлението за непрекъснато действие), тук Инярито и оператора му Еманюел Любецки (човекът зад „Слийпи Холоу”, „Децата на Хората”, „Дървото на живота” и  „Гравитация”) се изправят пред ново техническо предизвикателство. „The Revenant” ще бъде заснет изцяло с естествена светлина (по подобие на „Бари Линден” на Кубрик), което позволява да се работи само в много кратък период от време и по тази причина снимките ще продължат чак до април.

Това допълнително утежнява и без това сложната (особено физически) роля на Леонардо ДиКаприо, но ние знаем на какво е способен той, така че не се съмняваме, че ще се справи.    А дали най-накрая това ще е неговата година и той ще се сдобие с напълно заслужен „Оскар”? Няма как да знаем, но силно се надяваме.

Режисьор на „The Revenant” е Алехандро Гонзалес Иняриту, а в ролите са Леонардо ДиКаприо, Том Харди, Домнал Глийсън, Уил Полтър, Пол Андерсън, Лукас Хаас и други.

Премиерата е 25 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Ако всичко протече по план, просто няма начин това да не е първият „Оскар“ на ДиКаприо, вероятно и на Иняриту.

  2. Филмът изглежда много обещаващ. Очаквам го с нетърпение. Може наистина ДиКаприо да получи Оскар, заслужава го.

  3. Това за Оскар-а на Леонардо се говори при всяка негова нова роля, така че не бързайте да го награждавате толкова скоро 😀

  4. Това ще смаже по всички параграфи. Дано Харди не се окаже с малко екранно време, защото и той е изрод.

  5. Ще бъде фаворит за Оскар до малко преди Оскарите, когато ще излезе филм за: негри, гейправата, болни от СПИН, втората световна война и евреите, ислямист-джихадист станал християнин, а може би за карикатурст убит при терористична акция или нещо такова! Ролята ще бъде изиграна от добре изглеждащ актьор, секссимвол, който се е променил до неузнаваемост, извадил си е 5 зъба, извадил е ребро, надебелял/отслабнал с 35 кила или в краен случай Оскар за главна мъжка роля ще го вземе Мерил Стрийп, която ще играе мъж!!! 🙂

  6. Ха-ха-ха! Ауч! 🙂
    Между другото, тук Льонката ще претърпи промяна, а и играе и уважавана легенда от ранната история на Америка, и барем този път го подкрепят, както правят с всяка друга „американска“ тема. 🙂

  7. Да не забравяме също така, че картината ще е отлична – Иняриту и Любецки са гаранция. И поддържащият актьорски състав е екстра като имена. А и на първо четене – филмът едва ли ще бъде по-edgy от, да речем, „Непростимо“. Така че даже бих направил и по-смела прогноза – че след година The Revenant ще спечели „Оскар“ и за най-добър филм.

  8. Na_um точно в десетката, хахахахах… Ще стискам палци на ръцете и краката за Льонката.

  9. Лео отдавна го е доказал таланта си, но явно тия дървета в Академията са слепци. Още с What’s Eating Gilbert Grape го направи.