Кейт Бланшет

Преди повече от година имахме повод да споменем отново Тод Хейнс и през цялата 2014 се чудехме какво се случва с „Carol”. По едно време циркулираха слухове, че се готви премиера за пролетта на 2015 и, разбира се – предположението ни беше свързано с Кан. Преди няколко месеца дългогодишната продуцентка на Хейнс, Кристин Вашон каза, че „филмът ще бъде пуснат през есента”. Което, в комбинация, може би означава, че след възможна бляскава премиера в Кан и фестивална обиколка, „Carol” ще се появи пред публика, а както казва режисьорът му, „филмът е финализиран и напълно готов”.

„Завършихме го прекалено късно, за да го селектират за фестивални участия. Филмът ще спечели от подобен показ – затова решихме да изчакаме. Ще бъде мъчително да знаем, че сме готови – и да не го пускаме, но решението е взето”, казва Хейнс.

Припомняме, че в основата на филма е едноименният роман на Патриша Хайсмит (познат още като „The Price Of Salt” – „Цената на солта”, публикуван първоначално под псевонима Клеър Морган), а сюжетът проследява една хомосексуална връзка между омъжена жена (Кейт Бланшет) и млада продавачка (руни Мара), през 50-те години на 20 век, нейде в Ню Йорк.

Ето как ще изглежда Бланшет в главната роля, а веднага след тях вижте и как Хейнс описва атмосферата на филма.

Руни Мара

Бланшет

„Усещането е за вдъхновение от фотожурнализма и арт-фотографиите от онова време. Филмът е балансиран, упражняван е контрол върху визията и разказа, а действието се развива преди ерата на Айзенхауер – точно в особения преходен период между войната и годините, известни впоследствие като „50-те”. Занимавахме се специално с препратките към това време и Ню Йорк, който ни се разкрива в документи и снимки от тогава – много мръсен, много мрачно-опушен и много занемарен…”

Напомняме, че в главните роли ще видим Кейт Бланшет и Руни Мара, а освен тях участват още Кайл Чандлър, Сара Полсън, Джон Магаро и Кери Браунстийн. Ще почакаме, ще се порадваме на отзиви (сигурни сме!) и ще се опитаме да изчакаме „Carol” – с надежда за (поне) фестивална поява…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *