Alien проект на Нийл Бломкамп

Вчера интернет беше взривен от няколко концептуални рисунки, разпространени от режисьора Нийл Бломкамп в неговия (непотвърден) Instagram акаунт, които са свързани с вселената на „Пришълецът”. Поради липсата на достатъчно информация, спекулациите какво точно представлява проектът заваляха като за световно и феновете си позволиха да се размечтаят отново. В това число и ние.

Шансовете обаче да видим нов филм от поредицата, който е дело на Бломкамп – особено пък такъв, който (както изглежда от концептуалните рисунки) е пряко продължение на „Пришълците” – е минимален. Първо, защото той пише, че вече не работи върху проекта, и второ, от Fox нямат нищо общо и изглежда всичко е или някакъв неосъществен „pitch”, или чисто фенски проект.

Ето точните му думи, събрани от Instagram и Twitter:

Работих по това. Мисля, че вече не работя. Но много ми харесваше… Щеше да е страхотно. Беше мисловна разходка в света, който Ридли Скот създаде… ПП Това няма нищо общо със студиото. Просто почувствах, че вместо това трябва да направя нещо друго. В такъв случай защо да не покажа малко работа – те дори не знаеха, че работя по това, ха.

За тези, които са най-разочаровани от факта, че Бломкамп е изоставил „проекта” (най-вероятно заради работата си по „Чапи” или друг предстоящ проект, за който не знаем), да кажем, че все пак има някаква надежда, защото той си оставя лека вратичка с последния си (засега) пост, в който споделя:

Може би ще се завърна към него – обичам този свят”.

Ние нямаме коментар извън това, че творчеството и стилът на работа на Бломкамп са силно повлияни от първите два „Пришълеца” – нещо, което ясно личи в „Сектор 9” и „Елизиум” – и според нас, той ще е чудесен, ако не и идеалният избор да режисира филм от поредицата, но не вярваме това да се случи някога. И за протокола, понеже очаквано се коментира доста, никога няма да ни чуете да казваме, че Бломкамп щеше да направи по-добър филм от „Прометей”. Също така, не виждаме как би се съгласил да режисира евентуалното му продължение.

Ето най-накрая и самите концептуални рисунки:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Мъжът от рисунките, който прави компания на Сигърни, доста ми прилича на Майкъл Бийн 🙂
    Иначе не знам как би се справил Блонкамп с евентуално продължение на франчайза, но знам, че Дел Торо би направил нещо уникално 🙂

  2. Това си е Хикс без никакво съмнение. А и Бломкамп го е написал в описанието на снимките в Instagram и Twitter.

    Дел Торо вече снима неговата версия на „Пришълецът“ – казва се „Мимикрия“. 🙂
    Аз искам да видя Кронебърг какво ще направи. 🙂

  3. Взимайки предвид хронологията, по-скоро Pидли Скот направи своя „Shivers“ с „Пришълецът“. 😀

    PS Жестоки конcепти, btw.

  4. Просто виждам една супер яка тема по която е работел Нийл Бломкамп и е свършел страхотна работа от което сам адски доволен . Надявам се поне след 5 години да започне снимките , ако сличайно се надъха . Да не забравям че Нийл Бломкамп направи една от най-добрите фантастики за всички времена , която е Сектор 9 .