Bigger. Louder. More Teeth.

Докато очакваме Super Bowl рекламата на „Джурасик свят”, създателите на филма ни предлагат нов поглед  към един от най-коментираните елементи в него – този на генетично модифицирания динозавър-хибрид Indominus Rex (който доскоро наричахме D-Rex).  В първия пълен трейлър успяхме да видим краката на този впечатляващ звяр (освен ако не грешим нещо – че не са един или два динозавъра), а този път акцентът е една от най-страшните му и ужасяващи характеристики – зъбките. Вижте!

Indominus Rex

Няма как да не се сетим за „Зъбчо” от „Кинг Конг”. Ако сте гледали филма, значи знаете за какво говорим. Но както и да е, наравно със снимката, която достига до нас благодарение на официалния сайт на филма, получаваме и малко допълнителна информация за характеристиките на динозавъра, както и още две картинки – с логото и арената, в която туристите могат да му се любуват.

Искахме да направим Indominus най-страховития динозавър, който някога е показван в Джурасик свят. А генетичните инженери на Hammond Creation Lab преизпълниха плана. На пръв поглед Indominus прилича най-много на Т-Рекс, но специфичните орнаменти на главата му и супер-здравите костни люспи са взети от Theropod-ите наречени Abeliosaurs. Рогата на Indominus са поставени над очните орбити чрез генетичен материал, съчетан от Carnotaurus, Majungasaurus, Rugops and Giganotosaurus. Наистина страховито.

Ревът на Indominus достига до 140-160 децибела – същите като на излитащ и кацащ Боинг 747. Може да достигне скорост от 50 км. в час… докато е затворен в ограденото си пространство. Това лято, заповядайте лично да се насладите на Indominus Rex. Ако ви стиска.

jurassic world

Като допълнение ви предлагаме да си припомните какво сподели режисьорът Колин Тревъроу по отношение на „горещата” тема за генетично модифицираните динозаври, когато в нета изтече информацията за сюжета.

Знам, че идеята за модифициран динозавър поставя много фенове под тревога и го разбирам. Но ние не правим нищо, което Крайтън да не е загатвал в своите романи. Това животно не е някакъв мутант изрод. Няма глава на змия или пипала на октопод. Той е динозавър, създаден по същия начин, както и останалите, но сега учените са отишли на друго ниво. За мен това е естествена еволюция на технологията, представена в първия филм. Може да звучи смахнато, но някои от най-любимите ми филми звучат по същия начин, когато ги описваш в едно изречение.

Надявахме се публиката да го открие сама, но да, ще има един нов динозавър, създаден от учените в парка. Дупките в неговата ДНК са запълнени с материал от други видове, подобно на генома в първия филм, който беше запълнен с жабешко ДНК. Това творение съществува, за да задоволи корпоративни нареждания – те искат нещо по-голямо, по-шумно и с повече зъби. Това и получават.

Режисьор на „Джурасик свят” („Jurassic World”) е Колин Тревъроу, който е и автор на сценария, заедно с партньора си от „Безопасността не е гарантирана” Дерек Конъли. В ролите ще видим Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Тай Симпкинс, Ник Робинсън, Винсент Д’Онофрио, Ирфан Кан, Джейк Джонсън, Б. Д. Уонг, Омар Си и други.

Премиерата е 12 юни 2015.

Повече подробности за сюжета и за филма като цяло може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *