След „Berberian Sound Studio” следим доста внимателно кариерата на сценариста и режисьор Питър Стрикланд и обръщаме поглед към първия трейлър и откъс от най-новия му провокативен филм „The Duke of Burgundy”, който получи повече от отлични отзиви от фестивалния си показ до момента

The Duke of Burgundy”, кръстен на едноименния рядък вид пеперуда, е хроника на интимните отношения между заможната Синтия (Сидсе Бабет Кнудсен), която е аматьор лепидоптерист, и нейната новонаета икономка Евелин (Киара Д’Ана). След като изискванията на Синтия придобиват садомазохистичен характер, Евелин става не толкова домашна прислужница, колкото секс-робиня, която се подчинява на все по-крайни унижения с изненадващо удоволствие.

Точно така, във филма става въпрос за садомазохистичните любовни отношения между две жени от различна класа, но в никакъв случай не говорим за нещо извратено или с порнографски характер. Нищо в „The Duke of Burgundy” не излиза от рамките на добрия вкус, но това в никакъв случай не означава, че не е провокативно. Можете да си представите как подобна тема е изградена в нетипичната визуална и ритмична естетика на Стрикланд. Всъщност не си го представяйте, вижте!

Това определено е едно от абсолютно задължителните заглавия за следващата година, а Стрикланд уверено върви към превръщането си в един от любимците ни. Ако трейлърът не ви е достатъчен и ви трябва допълнително убеждаване, че филмът си заслужава, може да хвърлите едно око на ревютата му в Rotten Tomatoes, които до момента са 100% положителни.

А сега вижте няколко снимки и прекрасния плакат.

плакат

Режисьор на „The Duke of Burgundy” е Питър Стрикланд („Katalin Varga”, „Berberian Sound Studio”), а в ролите са Сидсе Бабет Кнудсен, Киара Д’Ана, Моника Суин, Еуджения Карузо и други.

Премиерата е 23 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment