В края на август видяхме първия трейлър на обещаващата драма „’71” на Ян Деманж с изгряващата млада звезда Джак О’Конъл, който направи отлична роля в „Starred Up” на Дейвид Макензи (и ако може да се вярва на отзивите, той е най-доброто нещо в „Unbroken” на Анджелина Жоли). Сега, с фиксирането на щатската премиерна дата, дойде време да хвърлим нов поглед към филма.

’71” проследява млад британски войник, който патрулира в Белфаст в разгара на жестоките размирици там. Ненадейно той се оказва изоставен от своята част, обграден от враждебността на „чуждите”, и се налага да оцелее сам и да намери пътя към дома. Една лична история, изведена като сюжет от грозната политическа реалност, която превръща Белфаст в бойно поле през 1971 година…

’71” е любопитно съчетание между сурова драма и ефектен трилър, между реалистичен бекграунд (конфликтите между британските военни и ИРА) и жанрови детайли. След хвалебствените фестивални отзиви, не ни остава нищо друго, освен да повторим уверенията, че филмът има потенциала да затвърди позицията на Джак О’Конъл като една от големите „звездни млади надежди”.

След като стартира миналата година от Берлин и обиколи повече от половината свят с фестивални участия, „’71” вече се въртя във Великобритания, Ирландия, както и доста европейски държави. Сега предстои да бъде показан на 2 януари в Палм Спрингс, после и в програмата на Сънданс, а от 27 февруари тръгва в разпространение на ограничен брой екрани и в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *