Мартин Скорсезе

Така – все още неозаглавена поредица, посветена на рокендрола, се готви в стратегическия щаб на НВО още от 2010 година, и дори са щели да стартират продукцията в началото на 2014, обаче явно са очаквали най-най-подходящото време и… вече са готови. Пилотният епизод е поверен във вещите ръце на Мартин Скорсезе. Той ще бъде и изпълнителен продуцент на сериала, заедно с Мик Джагър, Рик Йорн, Виктория Пърлман, Ема Тилинджър Коскоф, Джордж Мастрас и Терънс Уинтър. Последният ще бъде и сценарист на поредицата, каквито задължения има към „Boardwalk Empire”, а също и към „Вълкът от Уолстрийт”.

Поредицата се очертава драматична. Действието ще се развива през 70-те години на ХХ век, като фокусът ще е върху „музикалния бизнес, в който властват наркотиците и секса и по времето, когато се раждат пънкът и диското”. Боби Канавали ще влезе в ролята на Ричи Финестра, звукозаписен продуцент от Ню Йорк, шеф на American Century Records, с талант за откриване на обещаващи млади дарования, който трябва да вземе важно решение, а то може да промени живота му. Оливия Уайлд ще бъде в ролята на съпругата на Ричи – Девън, която лекичко се замисля дали да не се върне към начина си на живот от миналото – актриса и модел…

А ето и останалите действащи лица:

Рей Романо ще бъде Зак Янкович, един от партньорите на Ричи – коравия началник на рекламата в компанията, чиито десетилетия опит в бизнеса се губят някъде в тъмните мафиотски времена на старта на звукозаписната индустрия.

Джуно Темпъл ще бъде Джейми Вайн, амбициозна асистентка в компанията, която използва умението си да манипулира хората и да се вмъква неусетно в различни групи от „субкултурата” на нюйоркския музикален ъндърграунд, за да прогресира във фирмата.

Андрю Дайс Клей ще е в ролята на Франк „Долара” Роджърс, солидно запасения с кокаин собственик на мрежа от радиостанции.

Ато Есандо ще е Лестър Граймс, бивш певец и бивш колега на Ричи Финестра.

Макс Касела ще бъде Джулиъс „Джули” Силвър – възпитан, но притежаващ експлозивен характер, началник на отдела „артисти и репертоар” в компанията, който се опитва да бъде в час с всичко ново в бизнеса на рок-енд-рола.

Джеймс Джагър (не е син на Мик!) ще влезе в ролята на Кип Стивънс, фронтмен на „Nasty Bits”, една ранна пънк-рок банда.

Джак Куейд (син на Мег Райън и Денис Куейд) ще е Кларк Морел, млад шеф в отдела „артисти и репертоар”, който се бори за свое място в остро-конкурентната среда на екипа.

Биргите Соренсен ще бъде Ингрид – една датска актриса, любимка на Анди Уорхол и близка приятелка на жената на Ричи – Девън.

П. Дж. Бърн ще е Скот Левит, главен юрист в компанията American Century Records.

Дж.С.Макензи ще е Скип Фонтейн, партньор на Ричи и шеф на продажбите в АСR.

Бо Дитл ще е Джо Корсо, „независим промоутър” с вид на разбойник, който може да има, но може и да няма връзки с организираната престъпност.

Армен Гаро ще бъде Корадо Галасо, един от шефовете на мафията в Ню Йорк.

Робърт Фунаро ще е Тони дел Греко, шеф на охраната на нюйоркски мафиотски бос.

Джо Каниано ще бъде Лео, дългогодишен шофьор и довереник на Ричи.

Ще очакваме с нетърпение подробности – първо: защото става дума за музика, второ: защото един от „отговорниците” е великият мистър Скорсезе, и трето: защото действието ще се развива в един от най-любимите ни периоди от историята на миналия век. Да видим кога ще започнат снимките, че да може да за-очакваме пилотния епизод…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Последният ще бъде и сценарист на поредицата, каквито задължения има към „Boardwalk Empire”, а също и към „Вълкът от Уолстрийт”.

    И на „Семейство Сопрано“ също 🙂 Така че явно ще е готин сериал.