Най-очакваният и най-коментиран анонс от вчерашния ден беше заглавието на следващия Бонд-филм. От името на EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer и Sony Pictures Entertainment лично Сам Мендес демонстрира силата на принципа “show-me-don’t-tell-me” – та-да-да-дааам – „Spectre”.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_j_HGv0HwQ

За неинформираните (или разсеяните по отношение на детайлите) ще напомним, че това е името на шпионска организация, която се появява за пръв път в романа „Операция „Мълния” (Thunderball) през 1961 година и във филма „Доктор Но” (1962). SPECTRE е всъщност SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge, and Extortion – и за момента може само да спекулираме до каква степен тази специална контраразузнавателна, терористична и прочие служба ще играе (отново) роля във филма.

лого

Вече споменахме разни подозрения, че героят Франц Оберхаузер на Кристоф Валц всъщност може да се окаже главата на SPECTRE Ернст Ставро Блофелд, но това ще стане ясно след има-няма 11 месеца…

Вече всички знаят, че в момента екипът на „Spectre” е в активен репетиционен период, защото снимките им започват в понеделник и ще продължат седем месеца. Лично режисьорът Сам Мендес обяви и локациите – студиата „Пайнууд” във Великобритания, в Лондон, в Рим, в Мексико сити, в Танжер и Ерфоуд – Мароко и отново в австрийските Алпи. Продуценти отново са Барбара Броколи и Майкъл Дж. Уилсън.

По отношение на актьорския екип няма кой знае какви изненади: Ветераните Бен Уишоу, Наоми Харис и Рейф Файнс се завръщат като Q, Мънипени и М, а към тях се присъединяват новите попълнения Рори Къниър в ролята на Танър, Андрю Скот като Денби (той е в екипа на MI6, но ни се струва, че е с потенциал да се превърне в злодей – може обаче, това да заради „сянката” на Мориарти от „Шерлок”…), Дейв Батиста като Мистър Хинкс, неотразимата Моника Белучи като Лучия Скиара, Леа Сейду в ролята на Маделин Суон (и ако тя се окаже femme fatale, значи Белучи вероятно ще е новото „момиче на Бонд”?!) и Кристоф Валц като Оберхаузер, за който вече споменахме. Разбира се, неотменно в ролята на 007 от 2006 година насам си е възхитително точния (и за образа!) Даниел Крейг.

Наред с актьорите, Мендес спомена пред събралите се журналисти и най-важните членове на своя отбор, които отново се „връщат” в заверата и ще работят заедно с него, като обърна внимание на авторското-сценаристко трио Джон Лоугън, Нийл Първис и Робърд Уейд и на две нови попълнения – монтажиста Лий Смит и прекрасния оператор Хойте ван Хойтема ( „Дама, поп, асо, шпионин”, „Тя”, „Интерстелар”).

Ето и кратичката, но пределно ясна анотация, с която „официално” се популяризира „Spectre”:

„Едно кодирано съобщение от миналото на Бонд го изпраща по следите на зловеща организация. Докато М се бори с натиска от страна на политическите сили в стремежа си да опази тайните служби, Бонд се опитва да проникне под пластовете лъжи и измами и открива ужасяваща истина в SPECTRE”.

Извън разкриването на заглавието, сюжетните подробности и актьорското представяне, най-любопитният момент от пресконференцията беше „появата” на новия Aston Martin DB10 – истинско сребърно съвършенство! Излята като куршум, в изискан силует – невероятна кола-мечта!

Ако сте непоправимо дълбоки фанатици на тема „Бонд, Джеймс Бонд”, може би вече следвате ревностно официалния Twitter-account – James Bond @007, където всички новини са светкавични и лаконични.

Последно, ви предлагаме да видите официалния тийзър постер, „motion” варианта му, както и запис на цялата презентация.

плакат

Spectre” ще се появи на екран на 23 октомври във Великобритания, в Щатите – на 6 ноември 2015 . Имаме доверие на Мендес – остава ни само да чакаме…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *