Първите два трейлъра на режисьорския дебют на сценариста Алекс Гарланд Ex Machina” бяха точно толкова добри, колкото се надявахме, в резултат на което, в момента очакваме фантастичния сексуален психотрилър дори повече, отколкото в началото. Допълнително масло в огъня на нетърпението ни наливат разпространеният наскоро клип, обясняващ концепцията зад „теста на Тюринг”, касаещ изкуствения интелект и един кратък поглед зад кулисите, в който Гарланд и актьорският екип разкриват идеята зад филма и темите,  които разглежда.

Ето и пълния синопсис на филма:

Кейлъб Смит (Домнал Глийсън) е програмист в голяма технологично ориентира компания, който печели правото да прекара една седмица в дома на живеещия като отшелник, брилянтен изпълнителен директор на компанията Нейтън Бейтман (Оскар Айзък). С пристигането си Кейлъб научава, че Нейтън го е избрал да бъде човешки компонент в Тюрингов тест – той трябва да оцени способностите и съзнанието на последния експеримент на Нейтън в областта на изкуствения интелект. Този експеримент е Ева (Алисия Викандер), спиращ дъха ИИ, чийто емоционален интелект се оказва по-сложен, съблазнителен и измамен, отколкото двамата мъже са си представяли.

Режисьор на Ex Machina” е Алекс Гарланд („Never Let Me Go”, „Плажът”, „28 дни по-късно”, „Проектът: Sunshine”, „Дред”), а в ролите са Оскар Айзък, Домнал Глийсън и Алисия Викандер.

Британската премиера е 23 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *