Преди малко по-малко от два месеца Warner Bros. разкриха плановете за комиксовата си киновселена и първият филм, следващ „Batman v Superman: Dawn of Justice” (който ще постави основата на всичко), беше „Suicide Squad” на Дейвид Ейър. Премиерата му беше обявена за 2016, което означаваше, че предвид времето, което в днешно време е необходимо за ефекти и цялостна постпродукция, снимките трябва да започнат много скоро и следователно попълването на ролите трябва да се случи бързо.

Е, след известна доза спекулации и непотвърдена информация, Warner Bros. официално обявиха кастинга, който е както следва: Джаред Лето като Жокера, Уил Смит като Дедшот, Том Харди като Рик Флаг, Марго Роби като Харли Куин, Джай Кортни като Бумеранг и Кара Делевин като Enchantress.

С две думи доста солиден, изненадващ (Уил Смит и Том Харди не ги очаквахме, въпреки че упорито се говореше за тях) и определено впечатляващ актьорски състав – единственото ни разочарование е Джай Кортни, към когото изпитваме лична неприязън. Готови сме обаче да променим мнението си, ако вземе да ни покаже нещо добро.

Очевидно, Джаред Лето като Жокера ще трябва да се справя с изключително тежката задача не само да изиграе този иконичен образ, но и да излезе от сянката на Хийт Леджър, който направи наистина феноменално изпълнение в „Черният рицар”. Не знаем до каква степен ще се справи, но смятаме, че има шансове и гарантирано ще бъде по-готин от прехвалената му роля в „Dallas Buyers Club”.

За тези от вас, които не са запознати с комикса, с две думи действието на „Suicide Squad” се върти около екип суперзлодеи, които работят за щатското правителство, приемайки опасни мисии в замяна на редуциране на присъди. Режисьорът Дейвид Ейър го описва като „Мръсната дузина” със суперзлодеи”, след което задава въпроса „наистина ли на един филм са му необходими добри герои?”.

Не знаем за добрите герои, но със сигурност на филма му е необходим добър режисьор, а за съжаление, Ейър не се е доказал като такъв – „Ярост”, на който разчитахме, общо взето се оказа разочарование. На този етап, поне за нас, надеждите за „Suicide Squad” са свързани с актьорския състав.

И последно, ето какво има да каже по темата изпълнителният директор на Warner Bros. Бен Силвърман:

Тук традициите на Warner Bros. са дълбоки. Дейвид Ейър се завръща в студиото, където написа „Тренировъчен ден” – той добавя невероятната си способност да създава пълнокръвни злодеи към тази иконична DC собственост с участието на отколешните партньори на Warner Уил Смит и Том Харди, както и другите нови и завръщащи се любимци: Марго, Джаред, Джай и Кара. Нямаме търпение да видим как този невероятен ансамбъл под водачеството на Ейър ще придаде нов смисъл на това какво означава да бъдеш злодей и какво означава да бъдеш герой.

Премиерата на „Suicide Squad” е 5 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Рик Флаг*, Кара Делевин* 🙂

    Иначе интересна новина. Не знам нищо за злодеите, освен за Жокера, така че ще е трудно останалите да разочароват с нещо. От Лето очаквам много добър, различен от леджърския и доста психопатски Жокер. Том Харди е винаги много голям, така че и от него очаквам супер роля.
    Като цяло притеснения за актьорите нямам, ще видим как ще е откъм сценарий, режисура, ефекти.

  2. Да, притесненията са за Ейър, не за актьорите. Дори дървото Кортни трябва да може да се справи. 🙂