Ридли Скот

Новината, че Ридли Скот ще режисира продължението на шедьовъра „Blade Runner”, беше най-големият плюс на този проект, затова информацията, разпространена от Variety, че той в крайна сметка ще изпълнява ролята само на продуцент, определено е неприятна. И не казвайте, че това е добре, защото „Прометей” бил зле. Скот свърши доста добра работа по филма (най-малкото визуално беше впечатляващ) и без него нещата щяха да са далеч по-зле.

Като прибавим и това, че единият от сценаристите е Майкъл Грийн (другият е Хамптън Фанчър), положението отива твърдо към „не, мерси!” и дори участието на Харисън Форд не би могло да спаси положението. А според Скот, той в крайна сметка ще се появи във филма с малка, но важна роля:

С Хамптън Фанчър разговаряхме надълго и нашироко и измислихме 3-актова история, която по смислен начин се отнася към първия филм. Харисън в голям степен е част от нея, но идеята е той да се намери. Появява се чак в третата част.

Другата нова информация е, че се очаква снимките да започнат през следващата година и явно това е оказало влияние за отпадането на Скот като режисьор – той ще е зает с „The Martian” (виновни сме, че още не сме писали нищо за проекта, но скоро ще се реваншираме), както и с евентуалното продължение на „Прометей”. Всичко обаче зависи от това колко бързо ще се намери заместник. Честно казано, ние  не виждаме кой би могъл да свърши тази работа на висотата на Скот – не вярваме Джеймс Камерън да се навие. Ще чакаме да видим какво ще измъдрят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Истината е, че само Рефн може да постигне атмосферата на оригинала, но от студиото едва ли ще му дадат креативната свобода.

  2. Рефн е „атмосферен“ режисьор, но не сме го виждали да работи мащабно и с ефекти. Не че това е от значение, просто споменавам. 🙂

  3. Аз лично съм доволен, че Ридли няма да прави този филм и да обере впоследствие неизбежното хулене на критици и публика, защото няма начин Blade Runner 2 да доближи дори наполовина класата на оригинала. По-добре изобщо да не се захващат с това, но ако все пак се стигне, май наистина има резон в това Рефн да постигне поне частично успех откъм атмосфера.
    Както и да е … върл песимист съм относно този проект.