The Other Side Of The Wind на Орсън Уелс

Какво се случва с последния филм на легендарния Орсън УелсThe Other Side Of The Wind”? В продължение на много години Питър Богданович, близък приятел на Уелс, се опитва да възстанови и представи пред публика недовършения проект, но правни взаимоотношения и други проблеми все спъваха това начинание. Според The New York Times вече настава време идеята да се реализира.

Говори се, че Royal Road Entertainment са успели като по чудо, след 5 години уточняване на детайли, да осигурят правата на филма от всички замесени страни и имат намерение да го пуснат на 6 май 2015, отбелязвайки 100 годишнината от рождението на Орсън Уелс. В тази връзка и с цел търсене на възможност за разпространение, компанията планира да представи „The Other Side Of The Wind” на течащият в момента Американския филмов пазар.

Междувременно Питър Богданович ще продължи да работи по филма в опит да го завърши. Той споделя:

„Уелс беше реализирал няколко много сложни монтажни идеи, преди инвеститорите сериозно да се загрижат за стойността на проекта и да решат да му го отнемат. Аз не зная дали ще успея да наподобя неговия начин на монтаж, защото е много фрагментиран и страшно характерен. Най-доброто, което можем да направим, е да се водим по сценария, неговите бележки и онази част от монтирания филм, която е оцеляла незасегната.”

Задачата на Богданович се усложнява още повече от факта, че материалът е заснет на три различни формата лента – Супер 8, 16 мм и 35 мм, и съчетанието им ще бъде доста трудно.

Във филма участва бившата партньорка на Орсън Уелс Оя Кодар, която е и съавтор на сценария, както и Джон Хюстън, Сюзан Страсбърг, Денис Хопър, Пол Мазурски и Клод Шаброл. Кодар заявава следното:

„Ще подпиша договора. В момента катализатор за реализиране на идеята е 100-годишнината от рождението на Уелс и всички разчитат на шумотевицата около този юбилей. Чак когато видя филма на екран, тогава ще повярвам, че той е завършен…”

Да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *