Chappie

Точно по план, след дебюта на вчерашния плакат, днес (всъщност още вчера вечерта) получихме  и първия трейлър на третия режисьорски проект на Нийл Бломкамп („Сектор 9”, „Елизиум”) „Chappie”.

Бяхме споменали, че главният герой изглежда яко и историята е достатъчно любопитна, за да предизвика интереса ни, но ще изчакаме да видим рекламата, преди да формираме окончателно мнението си. Сега, след като трейлърът е вече факт, можем да кажем, че въпреки някои прекалено очевидни коментари на тема следващата стъпка в еволюцията, ИИ, технофбията, расови различия, страха от различното, какво означава да си човек и други подобни, ще очакваме „Chappie” с нетърпение.

http://www.youtube.com/watch?v=Lr_xPUUlTeA

Като че ли най-важното за този филм ще бъде хората да успеят да се олицетворят с Чапи, така както успяха да го направят с Уол.И (там обаче беше по-лесно, тъй като става дума за анимация). Ако съдим по себе си, това едва ли ще е проблем – още с първата поява на Чапи вече му вярвахме и го приемахме като истинско „живо” същество, а не като машина или още по-лошо, като специален ефект.

Трябва да кажем обаче, че „Chappie” изглежда малко по-сериозен, отколкото си представяхме – очаквахме повече комедийни елементи. Сигурни сме, че ще има такива във самия филм, както имаше и в прекрасния „Сектор 9”, но в последната си част трейлърът си изглежда като чиста драма. Не че има нещо лошо, просто ни се струва, че филмът ще бъде по-добър, ако подходът към него и към темите, които разглежда, е по-разчупен, а не директно драматичен. Но Бломкамп умее да ги смесва тези неща, така че няма да се притесняваме.

А сега вижте още една снимка и официалния синопсис.

Всяко дете идва на този свят с неограничен потенциал и това важи в огромна степен за Чапи: той е надарен, специален, вундеркинд. Като всяко дете, Чапи ще се влияе от средата, в която расте – от доброто и лошото – и ще разчита на сърцето и душата си, за да намери пътя си в този свят и да се превърне в мъж. Но има нещо, което прави Чапи различен от всички останали: той е робот. Първият робот със способността да чувства и да мисли. Неговият живот и неговата история завинаги ще променят начина, по който светът възприема роботите и хората.

Режисьор на „Chappie” е Нийл Бломкамп, а в ролите са Шарлто Копли, Дев Пател, Хю Джакман, Сигорни Уивър, Ninja, Yo-Landi Vi$$er, Хосе Пабло Кантийо, Миранда Фригон и други.

Премиерата е 27 март 2015.

Като бонус вижте най-новия, пълен със звездни появи клип на Ninja и Yo-Landi Vi$$er от южноафриканското дуо „Die Antwoord”, които както вероятно сте забелязали имат съществена роля във филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. бед ес-а от Елизиум а.к.а. Хлебарката от Сектор 9 няма ли да участва?
    уай дъ фак Хю Джакман се опитва и той да докарва ЮАР акцент.
    Нийл Блокамп ми звучи скандинавско….хъф е тоя южна африка фетиш?

  2. Честно казано съм изключително приятно изненадан!
    Очаквах не малко от този трети проект на Бломкамп имайки впредвид прекрасния му Сектор 9 и лекото разочарование идващо след него с Елизиум.
    Просто имах очакването да се реваншира заради Елизиум-а и леко занижения краен продукт, който на практика се получи. Надявам се и дано успее да се върне на нивото от и на първия филм, а защо не и повече 😉
    Това, което виждам като трейлър засега е прекрасно. Оставам обнадежден и искрено се надявам филма като цяло да се покаже като такъв.
    Само се моля да не се случи с Бломкамп същото, което се случи с М Найт Шля-ла-ла-ла-ман….

  3. Баси, пак ли ще гледаме ET? За кой път вече?

    И най-вече: пак ли ще гледаме тъп sci-fi от Бломкамп?