Оскър Айзък

Половин година преди „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще” да се появи по киносалоните, Fox вече бяха обявили плановете си за продължение, озаглавено „X-Men: Apocalypse”, и дори му определиха премиерна дата – 27 май 2016. В последствие „Дни на отминалото бъдеще” изкара тонове пари (общите му световни приходи са в размер на 746 млн., което го прави най-касовия филм от поредицата до момента), с което гарантира съществуването не само на „X-Men: Apocalypse”, но и на поне още два нови филма от вселената.

Действието на „X-Men: Apocalypse” ще се развива през 1982 година и ще завърши арката на младите Професор Х и Магнито, чието начало беше поставено с „Х-Мен: Първа вълна”. В центъра на историята, както подсказва заглавието и както видяхме в сцената след надписите на „Дни на отминалото бъдеще”, ще бъде Апокалипсис (aka En Sabah Nur, aka The First One) – стар и изключително могъщ, смятан за бог в древен Египет мутант, който ще „тормози” героите ни. Допълнителната информация,  с която разполагаме, е, че филмът ще бъде „disaster movie” и ще изследва историята и произхода на мутантите. Също така, ще видим задълбочаването на връзката между Мистик и Магнито.

Доскоро слуховете кой ще изпълнява ролята на Апокалипсис се въртяха около имената на Том Харди и Идрис Елба, но вчера Variety съобщиха, че актьорът, който в крайна сметка ще видим на екран, е Оскар Айзък, който е бил първоначалният фаворит и дори е служил като прототип за изграждането на образа.

Ние не можем да кажем колко е подходящ Айзък за тази роля, тъй като не сме запознати в големи подробности с образа на Апокалипсис, но след прекрасния „Inside Llewyn Davis” нямаме никакви съмнения, че той ще се справи със задачата. Човекът определено е един от най-добрите млади актьори (да, смятаме 34 години за млад) работещи в момента и успехът му в невероятния диапазон от роли, които си избира, говори сам за себе си. А преди да го видим като Апокалипсис, очакваме потенциала и популярността му да се разгърнат дори още повече с предстоящите му роли в „A Most Violent Year” Дж. С. Шандор, „Ex Machina” на Алекс Гарланд и разбира се, „Star Wars: The Force Awakens” на Дж. Дж. Ейбрамс.

Режисьор на „X-Men: Apocalypse” отново е Брайън Сингър, който успя да се спаси от надвисналото дело за сексуално насилие над актьора Майкъл Игън, който оттегли обвинението си. Сингър е и сценарист наравно със Саймън Кинбърг („Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще”), Майкъл Дохърти и Дан Харис („Х2”). Очаква се да се завърнат всички актьори от „младото поколение”, начело с Майкъл Фасбендър и Джеймс Макавой, и към тях да се присъединят новите версии на Циклопа, Буря и Джийн Грей. Също така, завръщане ще направи и Хю Джакман – къде без него?

сценарии

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Айзък е супер! При това дава кураж на нас, ниските хора, да не се отчайваме. 🙂

  2. Доста ненужно е да играеш злодей на Фокс, когато си участвал в новия Стар Уорс и във филм на братята Коен…

  3. Ми много ясно, че на 34 е млад и 1.74 не е нисък.
    А, да, и за злодей става.