Попадайки на трейлъра на „Project Almanac” ни трябваше известно време да включим, че всъщност това е новото заглавие на продуцираната от Майкъл Бей „time travel” фантастика „Welcome to Yesterday”, за която напълно бяхме забравили. Филмът трябваше вече да е излязъл – първоначалната премиера беше насрочена за февруари тази година, но (поради една или друга причина) беше отложен за неопределено време.

Сега, наред с новото заглавие, „Project Almanac” си има нова премиерна дата и по този повод получаваме и нов пълен трейлър, както и първия официален постер. В случай, че също като нас напълно сте забравили за какво става въпрос във филма или пък сега за първи път попадате на него, „Project Almanac” разказва за група тийнейджъри, които откриват плановете на машина на времето и променяйки част от ученическите си несгоди, се сблъскват с неочаквани и опасни последици.

Хроники”,  но вместо със супер-сили, с пътуване във времето. Ще повторим абсолютно същото, което казахме и по адрес на първия трейлър. Не виждаме нищо оригинално в историята, да не говорим за „found footage” похвата, който ни е писнал до немай къде, но като любители на „time travel” филмите, ще му хвърлим едно око с надеждата все пак да се изненадаме приятно.

А ако съдим по отзивите, които получи „Project Almanac” от Comic-Con, тези надежди не са съвсем безпочвени. Описват го като един от редките примери, в които филм за пътуване във времето, при все няколкото клишета тук-там, се опитва да изследва нови и интересни територии. Да видим.

Ето и споменатия по-горе плакат.

плакат

Режисьор на „Project Almanac” е дебютантът Дийн Изрелайт, а сценарият е на Андрю Старк и Джейсън Пеган, които също не могат да се похвалят с много опит. Компанията от предимно неизвестни се допълва и от актьорите, сред които са Джони Уестън, Джини Гарднър, Сам Лърнър, Алън Еванджелиста, София Блек-Д’елиа и други.

Премиерата е 30 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *