Еди Мърфи

Най-впечатляващите п(р)ояви на Еди Мърфи в последните няколко години (като изключим добрата му роля в „Dreamgirls”) е да бъде гласа на Магарето в поредицата за Шрек – честно! Всичко друго може спокойно да мине за боклучави второ/треторазредни опити за комедии/филми, които всеки уважаващ себе си актьор би искал моментално да затрие от филмографията си… Казваме това със съжаление, защото наистина харесваме Мърфи.

И понеже сме дълбоки скептици, все още не знаем дали трябва да се зарадваме на „новината”, че актьорът ще участва в следващия проект на Брус БересфордCook” на мястото на оттеглилия се Самюъл Л. Джаксън. Историята е за мъж, ангажиран от един бъдещ мъртвец да готви за вдовицата и дъщеря му, след като той си отиде от този свят. Сценарият е дело на Сюзан МакМартин („Two and a Half Men), а в основата му са нейните собствени спомени от детството – явно тя е била щерката на споминалия се татко. Очаква се снимките да започнат следващия месец.

Продуцентът Марк Кантън споделя:

„Всички в момента искат да постигнат това, което направи Матю Маконъхи – ето защо ние финансираме филми, за които смятаме, че ще се окажат успешни. Уверявам ви – Еди Мърфи ще бъде такъв, какъвто никога не сте предполагали, че ще го видите!”

Много е рано да се пророкува дали „Cook” ще се превърне в своеобразен „Маконъ-санс” (очевидно това е новия термин за възраждане на актьорска кариера в неподозирана и високо-оценена творческа посока!) за Мърфи – все пак той не се е отказал от „Beverly Hills Cop 4”, нито пък от „Triplets”. Не че не може да направи „и трите, дедо попе!”… Ще почакаме, ще видим – и ще информираме…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *