Новини около римейка на „Бен-Хур” на Бекмамбетов

от на 2014-11-04
 

Гал Гадо, Педро Паскал

Може да подредим колкото си искаме риторични въпроси за „упадъка” на съвременното кино, за липсата на теми и каквото се сетите още, ала това няма да промени факта, че в момента Paramount and MGM готвят римейк на „Бен-Хур”. Горе-долу по това време миналата година споменахме за проекта и ангажираността на Тимур Бекмамбетов да събере актьорски екип, който с днешна дата да привлече интереса към история от далечното минало.

От времето, когато Чарлтън Хестън е размахвал камшика над гърбовете на конския впряг в състезателната колесница, са минали вече 55 години. Сега в ролята на жадния за възмездие и справедливост Юда Бен-Хур ще влезе Джак Хюстън, Тоби Кебъл ще бъде предателят-приятел от детинство Месала, който е причина за всички нещастия и робството на Юда, а Морган Фрийман ще влезе в ролята на шейха, който научава Бен-Хур на тънкостите в състезателния бизнес. Бъдещата Wonder Woman – Гал Гадо се очаква да бъде робинята Естер, по която си пада главният герой.

Освен всички тях ще видим и Педро Паскал (който се сдоби с широка популярност след участието си в „Игра на тронове” като „Червената пепелянка” Оберин Мартел ), в ролята на Пилат Понтийски – римския управник, изпратил Исус на кръста, като тази подтема от романа на Лю Уолъс от 1880 година ще присъства паралелно с основната история. Да видим какво ще се получи накрая…

Очаква се началото на снимките на „Бен-Хур” да бъде нейде след Нова година в Европа, а готовият филм трябва да се появи на екран на 26 февруари 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Тихомир (Tito)
  2014-11-04 at 12:09

  Добре де, Светле, защо като има книга говорим за римейк? Гледал съм двете екранизации (не знам дали има повече) и бих гледал и трета, ако е кадърно направена. Ясно е, че винаги ще има сравнения с Чрлтън Хестън, ама какво да се прави.

  Просто питам, не искам да се заяждам. :)

  Отговор

 • LosCules
  2014-11-04 at 15:51

  Не виждам смисъл да се прави нов римейк на филма. Гледал съм оригинала и е изключително добър. Не съм гледал римейка от преди няколко години и нямам и намерение. Смятам, че вместо да се правят едни и същи филми отново и отново, трябва да се измислят нови.

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2014-11-04 at 18:10

  Само че оригиналът е от 1925 г. Едва ли говорите за него.

  Отговор

 • Тихомир (Tito)
  2014-11-05 at 13:42

  Аз точно за двата филма говоря – този от 1925-та и другия от 1959-та. Даже съм ги гледал на кино! После разните му миниатюрки не съм. 😉

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2014-11-05 at 18:05

  На мен и двата са ми доста скучни вече. :/ Тия новите не стават за нищо, разбира се. Така че.. идеята принципно не е лоша.

  Отговор

Коментирайте