Една малко позакъсняла новина, но какво пък – и без това след скорошните две порции плакати не е имало някакво сериозно раздвижване около последна част на „Хобит”.

EW представиха концептуални рисунки и груба схема на това, което ни очаква в края на пътешествието на Билбо. Вероятно можете да се досетите за какво става дума – дори и да не сте чели (или гледали) „Хобит”, „Властелина” или което и да е друго епично фентъзи, уповавайки се само на заглавието, което е „Хобит: Битката на петте армии”. Точно така, очаква ни една епична битка – железен млат и кървав топор, която според информацията ще бъде с продължителност 45 минути! Или иначе казано, идеален апотеоз на Джаксъновата грандомания по отношение на екранизирането на „Хобит”.

Както ясно се вижда, орлите ще имат голяма роля, но няма да се явяват „deus ex machina”, както беше армията на мъртвите в „Завръщането на краля” или самите те в един-два случая както във „Властелина”, така и в „Хобит”. Ето какво казва самият Джаксън по въпроса:

Толкин използва орлите по начин, който може да бъде доста „awkward”, тъй като те имат навика да се появяват изневиделица и да променят нещата доста бързо. Затова тук те са просто част от плана, не спасителите. Осъзнавам, че ако във „Властелина” орлите просто бяха отнесли Фродо до Съдбовната планина, където да метне пръстена, тези филми щяха да са далеч по-кратки.

Хубаво за орлите, ама не виждаме защо Джаксън трябва да адресира определено малоумните дразнения на троловете (интернетските) във връзка с отнасянето на Фродо. Иначе с орли или без, ние се надяваме финалната битка да има сърце и душа, а не да станем свидетели на една гигантска безлична CGI вакханалия.

А сега, ето и споменатите концептуални рисунки, както и последния официален постер. А за десерт вижте и едно абсолютно дебилно видео, с което Air New Zealand (официалната авиокомпания на Средната земя) отпразнуват последния филм от трилогията.

плакат

Премиерата на „Хобит: Битката на петте армии” („The Hobbit: The Battle of the Five Armies”) е 17 декември 2014.

Повече подробности за цялата трилогия „Хобит” може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *