Ghost in the Shell

Преди известно време се появи информация, че в подготвяния от Рупър Сандърс („Снежанка и ловецът”) предстоящ игрален римейк на „Ghost in the Shell” на Мамору Оши в главната женска роля – на киборга майор Мотоко Кусунаги, ще влезе звездата от „Вълкът от УолстрийтМарго Роби, но сега по всичко изглежда, че плановете са се променили.

Deadline съобщават, че Роби най-вероятно ще се присъедини към екипа на „Suicide Squad” на Дейвид Ейър, който е част от гигантските планове на Warner Bros. за развитието на комиксовата им киновселена, и  DreamWorks са предложили ролята на Скарлет Йохансон срещу хонорар от 10 милиона долара.

Обожаваме Скарлет и бихме я гледали в какво ли не, но точно за тази роля не ни се струва подходящ избор. И не защото по принцип сме настроени отрицателно към проекта, а защото тя просто не ни се връзва с историята и образа – не и такива, каквато са в изключителния филм на Оши и оригиналната манга на Широ Масамуне.

Това решение на DreamWorks не ни се струва като резултат на творчески пориви, а на финансови – реакция след скорошния финансов успех на предвождания от Йохансон „Люси”, който се превърна в най-касовия филм в кариерата на Люк Бесон. Видите ли, тя се справя чудесно с фантастичния екшън (а да не забравяме и успешното ѝ превъплъщение като Черната вдовица във филмите на Marvel), ще се справи и тук, а междувременно ще докара и доста приходи.

Разбира се, Скарлет може да откаже предложението и да продължи да се снима в по-малки проекти, към които се завърна напоследък и които ѝ позволяват да се изявява и развива  творчески. Точно на това се надяваме. Ако ще го има този филм, предпочитаме да е с друга форма, стига обаче, Сандърс да не реши да покани любимата си Кристен Стюърт, че тогава ще ревем за Скарлет (или която и да е друга актриса) с пълно гърло.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *