Сам Рейми

Напоследък кинопроектите се придвижват в такива скоростни измерения, че имаме съмнение за навлизане в друг времеви поток. Авторът на „Наръчник на оптимистаМатю Куик е написал следващата си книга – „Love May Fail”, която се предвижда да излезе през юни 2015. И сега – забележете – вече се коментира факта, че Сам Рейми е решил да се заеме с екранизацията ѝ. Дори е ангажиран сценарист, който да работи по адаптацията – Майк Уайт („School of Rock”, „Orange County”).

Историята, според сайта на автора, е следната:

Една амбициозна феминистка и недооценена домакиня подема своя одисея в търсене на благоприличие, човешка доброта и нейния учител по английски от гимназията. Порша Кейн преживява срив. След като се изтръгва от шикозния си живот във Флорида – и неверния развратен съпруг, който се занимава с порнография, тя се озовава обратно в Южен Джърси, като мястото е почти непроменено от времето на нещастната й младост. Изгубена и сама, докато търси добротата в свят, в който тя вярва, че съществува, Порша ще спаси себе си като помогне за спасението на някой друг – любимият й учител по английски от гимназията, който се е пенсионирал след впечатляващ скандал.

Дали ще й помогнат майка й и едно нахакано бивше наркоманче, или участието им ще намали до минимум шансовете й да възстанови репутацията на един добър човек ии да открие с нова сила надеждата в името на човешката раса? „Love May Fail” е една история за възходите и паденията в живота, за душевната болка и дръзките избори, които понякога преживяваш, за да се превърнеш в човека, който (дълбоко в себе си) знаеш, че ти е писано да бъдеш…

Все още не е ясно дали „Love May Fail” ще бъде конкретно следващият режисьорски проект на Сам Рейми, но пък може би му е време – след (вече старите) „Спайдър-мен”, „Оз: Великият и Могъщият” и хорър-забежката „Отведи ме в Ада”. Рейми отново ще работи с продуцента Мат Толмач и Sony, както в „доброто старо време” на Човека-паяк. Нищо обаче не е сигурно, докато не започне конкретна работа по проекта – все пак Рейми има и други опции – като продуцент на рестартираната поредица „Evil Dead”, рибута на „The Grudge”, както и ангажименти по адаптацията на видео-игратаThe Last of Us”, и да не забравяме слуховете за истинско продължение на „Army of Darkness”. Най-хубаво е в този бранш, когато имаш възможност да избираш, само трябва да внимаваш да е качествено!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *