In the Heart of the Sea

Никога не сме крили любовта си към Рон Хауърд – „Какавида”, „Уилоу”, „Обратна тяга” и „Аполо 13” са едни от филмите на детството ни, а „Красив ум” и „Фрост/Никсън” са наистина добри филми, нахвърлящи личните ни пристрастия и сантименталности, но последните няколко години дори и на нас ни беше трудно да го защитаваме след разочарованието „Ангели и демони” и абсолютно ужасяващия „Да кажа или да не кажа?”.

Слава богу, миналата година той си възвърна позагубените позиции с доста приличния „С пълна газ” и в момента отново го „харесваме” и очакваме най-новия му филм „In the Heart of the Sea” с голям интерес и нетърпение. И по-важното, без големи терзания и притеснения за евентуалните му качества.

In the Heart of the Sea” е създаден по романа на Натаниел Филбрик „In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex?” и разказва действителната история на китоловния кораб от Нантъкет, Масачузец „Есекс”, който през 1820 е нападнат от 25-метров кашалот, който потопя кораба, оставяйки екипажа да се бори за оцеляването си в открития океан. История, която е послужила за вдъхновение на класическия роман на Херман Мелвил „Моби Дик”.

Самият Мелвил присъства като герой във филма, изигран от Бен Уишоу. А сред останалите актьори, които ще видим на екран, са Крис Хемсуърт, Бенджамин Уокър, Килиън Мърфи и Брендън Глийсън. Вижте първия трейлър.

Няма как, като видим кораб и развяваща се руса косица, да не се сетим мигновено за Ръсел Кроу и отличния „Господар и командир” и да не си помислим, че колкото и да харесваме Крис Хемсуърт, момчето има още бая хляб да изяде, докато го докара до нивото на своя австралийски побратим. Иначе кадрите не изглеждат лошо – има нужда да се пипнат един-два ефекта, но както знаем, това вероятно ще се изчисти с времето – и както казахме още в началото, ще очакваме филма с интерес

Като допълнение, вижте първия официален постер, както и няколко снимки.

Крис Хемсуърт

Рон Хауърд

плакат

Режисьор на „In the Heart of the Sea” е Рон Хауърд, а в ролите са Крис Хемсуърт, Бенджамин Уокър, Килиън Мърфи, Том Холанд, Бен Уишоу, Брендън Глийсън, Джорди Мола и други.

Премиерата е 13 март 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Ефектите наистина са малко шити, ама Хемсуърт е много на място!

  2. Мдаа.
    Това е много интересно…. Има доста голям потенциал да се превърне в един много хубав и качествен филм. Хемсуърт си стои точно на място, както и останалите актьори. Все пак актьорския състав е забележителен. Определено ще го чакам с нетърпение.

    Рон Хауърд е име в киното и не веднъж е доказвал, че човека просто го може. Създал е доста филми, който ще се запомнят завинаги (въпреки един-двата му провала) в киното. Както и филмите му, така и името му. Винаги като чуя името се сещам и за един от първите му филми. Grand Theft Auto..

    Но, когато чуя името……Рон Хауърд…….. в мозъка ми една частица скрита в най отдалечените, най дълбоките и тъмни кътчета на съзнанието (там някъде отвъд реалността) започва да нашепва с монотонен, хипнотизиращ глас……….. The Dark Tower… The Dark Tower.. The Dark Tower….

    НО ЗА ТОВА НЯМА ДА ГОВОРИМ!!!!!!!!!!!!

  3. Време ми е да дочета „Моби Дик“. А на останалите препоръчвам „Ужас“ на Дан Симънс.

  4. “Ужас” на Дан Симънс е нещо велико! За Кулата даже ме е страх да си помисля….
    Иначе трейлъра изглежда добре…