Пол Фийг и Кати Диполд

Преди няколко дни стана ясно, че „Ghostbusters 3” вече официално си има режисьор. Това ще бъде Пол Фийг. И може вече да се говори за „рибут” на историята, защото стана ясно, че третата й част ще бъде именно това. Кати Диполд е ангажирана да работи по сценария заедно с Фийг, а историята ще се върти около екип от „шантави жени”.

„Не мога да разбера защо изобщо обсъждаме това, – споделя Фийг пред EW. – При все че промотирахме „Bridesmaids” и „The Heat”, и мен, и актрисите ни питат всее едно и също „това ще отговори ли на въпроса дали жените могат да бъдат забавни?” Не мога да повярвам, че продължаваме да говорим за това. Обвиняват ме, че се опитвам по лесен начин да привличам внимание – а всъщност аз искам да работя повече с жени. Според мен забавните жени са страхотни. Какво би могло да ме развълнува? – четири дами, които са подгонили духове – ето това ще е наистина забавно! Искам да видя какво ще се получи!”

Новото начало ще бъде трудно, защото няма да се случва в света на ловците на духове, който вече познаваме. Режисьорът продължава с уточненията:

„Помислих си: защо да не го направим наново? Много е трудно, когато светът е преминал през сериозна атака на духове – как се опитваш да направиш нещата да се случат отново? Всъщност оказва се ,че можеш да направиш всичко. Приемам нещата така, както когато правиш филм за супергерои – винаги е забавно да видиш героите, чудиш се как ще са се справили с костюмите този път, какви машини ще им се наложи да използват? Нищо няма да вземем от миналото. Ще се забавляваме и ще пренесем действието в съвремието. Аз съм голям маниак на тема технологии, когато става въпрос за sci-fi, харесвам всякакви изобретения и джаджи. Обещавам, че ще се забавляваме и ще използваме всички възможности на науката за това.”

При положение, че сме върли почитатели на оригиналите, няма как всички тези „творчески” приказки да не ни звучат малко страховито. Опасяваме се да не се получи гротеска от обещанието за комедия… Ето и още няколко изречения, споделени от режисьора, които някак ни карат да се чувстваме несигурни:

„И аз, и Кати много искаме да направим страховита комедия. Продължението на „The Heat ” ще бъде доста плашещо и забавно – нещо като „Мълчанието на агнетата”, но смешно (?!). Забавни хора, поставени в опасна ситуация – това е един от най-добрите варианти за комедия. Харесва ми, когато се случват забавни неща, всичко да изглежда абсолютно реално. Целта ни ще бъде да нааправим много смешен филм, но в същото време искаме публиката да усеща страх…”

Режисьорът обяви, че ако някой от оригиналния актьорски екип има желание да се присъедини към новия „рибуут” – той ще го посрещне с отворени обятия… и ще му даде различна роля. Което ще се окаже забавно и може би трудно за осъществяване. Въпреки кардиналните промени в концепцията за „Ghostbusters”, Айвън Райтман все още е в екипа на новата „духовита” авантюра като продуцент. За момента не се говори нищо конкретно за срокове, свързани с проекта – може и ще са необходими поне две години, след като Фийг и Диполд сега се захващат със сценария… Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *