Fantastic Beasts and Where to Find Them

Какво знаем за „Fantastic Beasts and Where to Find Them” – че е история, написана от Дж. К. Роулинг през 2001 година, в която се разказва за част от магическия свят на Хари Потър. Едноименният учебник, който е споменат още в първата книга за Хари, е дело на зоомага Нют Скамандър и съдържа историята на Магизоологията, описвайки 75 магически видове, срещани по цял свят. Информацията в книгата е събрана от Скамандър чрез дългогодишни наблюдения по време на пътуванията му из петте континента.

Наскоро стана ясно, че Warner Bros. не само ще продуцират филм по книгата, но и че са предвидили трилогия, чийто сценарист ще бъде самата Роулинг. Главен герой във филма ще бъде самият Скамандър, а действието ще се развива в Ню Йорк, около 70 години преди въобще да започне историята на Хари Потър. За режисьор е ангажиран Дейвид Йейтс, който беше начело на последните четири филма, посветени на младия магьосник, а в творческия екип ще се включат отново Дейвид Хейман, Стив Клоувс и Лайънел Уиграм.

Много е вероятно Роулинг и Йейтс да бъдат основни действащи лица за цялата трилогия, чиито филми по предварителни планове трябва да се появят съответно през 2016, 2018 и 2020 година. Стане ли готов сценария за първия филм – ще настъпи отново „магическо” време за дизайнери и специалисти по кастинг-решения. Светът на магията сякаш очакваше ново „мъгълско” посещение, а всички верни последователи на „религията” „Хари Потър” могат да се подготвят за пеене на свещени псалми отсега…

Първата част трябва да се появи на екран на 18 ноември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Абе тая Роулинг все още ли не е преживяла детството си. Що не вземе да напише некоя сериозна книга…

  2. Че защо и е да пише сериозни книги.? Има достатъчно автори на такива 🙂

  3. Ми поне за да докаже, че е умна Стефане, ако не за друго. Детски приказки и аз мога да пиша, но аз съм тръгнал да се занимавам с далеч,далеч много по сериозна литература.

  4. Защо и е да ти доказва, че е умна? Аз предпочитам да продължи с детските приказки и да ни забавлява истински, както с Хари Потър, вместо да напише „сериозна“ книга, от каквито, смятам, няма недостиг. А детски приказки има много, но Хари Потър е един.

    ПС: Надявам се в много по-сериозната ти литература да пишеш много по-грамотно. 🙂

  5. Естествено, Стефане.
    Тук може да си пишем без да се затормозяваме чак толкова, нали?