По принцип не обичаме особено римейките, но в случая очакваме „The Gambler” с любопитство, тъй като ни е адски интересно как ще се справи Рупърт Уайът с втория си голям режисьорски проект – както вероятно знаете, първи му беше чудесният „Възходът на планетата на маймуните”.

The Gambler” е римейк на едноименния филм на Карел Райс от 1974 с Джеймс Каан, Пол Сорвино и Пола Хътън и разказва за пристрастен към хазарта професор по литература, който се забърква в опасна ситуация, след като взима голяма сума пари от гангстер, гарантирайки с живота си. В ролята на професора ще видим Марк Уолбърг – да, знаем, Уолбърг и професор е абсолютен нонсенс, ама какво да се прави, а компания му правят Бри Ларсън, Джесика Ланг, Джон Гудман и Майкъл К. Уилямс.

Вижте първите снимки от филма, представени от USA Today.

Марк Уолбърг и Джесика Ланг

Марк Уолбърг и Бри Ларсън

Марк Уолбърг

Уоу, Уолбърг се е стопил! Като се сетим на какво добиче се беше направил за „Кръв и пот” (а и в „Трансформърс: Ера на изтребление” не изглеждаше по-малко здрав), не можем да не се впечатлим. Той самият обаче не обръща сериозно внимание на промяната на теглото си – предизвикателствата пред него са били от друго естество:

„Забравете за загубата на тегло. Да съм правдоподобен учител беше едно от най-големите предизвикателства и едно от най-големите удовлетворения. Да се чувствам удобно казвайки и разбирайки думите.”

А не бе, много ясно, че ще му е трудно. Не искаме да обиждаме момчето, но той е последното име, за което ще се сетим, когато стане дума за актьор, подходящ за учител. Чудим се, не го ли видяхме вече да се излага в подобна роля в ужасяващо лошия „Явлението”?

Както и да е, скоро не сме гледали качествен филм, посветен на хазарта, така че стискаме палци тук да са се получили нещата. Имаме вяра на творческия екип.

Режисьор на „The Gambler” е Рупърт Уайът („Възходът на планетата на маймуните”), сценарият е дело на Уилям Монахан („От другата страна”, „Небесно царство”), а в ролите са Марк Уолбърг, Бри Ларсън, Джесика Ланг, Джон Гудман, Майкъл К. Уилямс, Лилънд Орсър, Ричард Шиф и други.

Премиерата е 19 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Марк Уолбърг да се “ чувства удобно казвайки и разбирайки думите“ – звучи сложно 🙂 И аз не искам да го обиждам ама толкова правилно сте написали , че той е последният актъор , за който се сеща човек като си помисли за роля на преподавател 😉