Робърт Дауни-син

В светлината на вчерашните разкрития на Warner, касаещи комиксовата им киновселена, днес обръщаме поглед към Marvel, с една любопитна новина от последните няколко дни.

След като Робърт Дауни-син обясни преди известно време, че четвърта част на „Железният човек” не фигурира в творческите му планове, трябваше все пак да успокои Marvel-феновете: „Аз оставам ангажиран с тази вселена и ще има още много забавни неща, по които ще работим”. Той намекна и за таен план, който вече е разкрит.

Дауни вероятно ще сключи договор за участие в „Капитан Америка 3”. Това продължение ще използва сюжета „Гражданска война”, където според Закона за регистрация на супергероите всеки, който притежава някаква свръх-супер сила, трябва да бъде регистриран от щатското правителство и да се съгласи да действа като сила, която налага закони (или използването им? или и двете?). Самият Капитан Америка е „против” тази разпоредба, обаче Железният човек е „за”. Така и общността се разделя на две. Железният човек, Мистър Фантастик и доктор Хенри Пим (Ant-Man) обясняват, че с промяната на политическия климат, съпротивата срещу законопроекта вече е безсмислена, пък и е разумно героите да имат територия за тренировки и надзор, докато Капитан Америка, заедно с Люк Кейдж (Power Man) и Сокола са на мнение, че героите имат нужда от потайност, за да запазят поне част от „нормалния” си живот, и да им се позволи да действат при надвиснала опасност, когато другите специални части не могат да се справят със ситуацията.

Все още не е ясно как ще се развият плановете за бъдещия филм. Според Variety, Marvel първоначално са искали да ангажират Дауни за малка роля, при която ще са необходими три седмици снимачен период. На актьора обаче много му харесала идеята за „Гражданската война” – и предявява претенции за по-голямо участие, което респективно ще вдигне и заплащането му. Говори се, че шефът на Marvel Entertainment Айк Пърлмътър не харесал идеята да им се извиват ръцете – и наредил на сценаристите да пренапишат нещата без участието на Железния човек. Развитието по въпроса е, че преговорите с екипа на Дауни са били задължителни, тъй като сюжетът с „гражданската война” би „придвижил напред продълженията и разклоненията на франчайза в близките седем години”, а Закона за регистрация на супергероите ще повлияе на сюжетите на „Отмъстителите 4”, с участието на Ant-Man и Доктор Стрейндж.

В момента на Дауни му предстои подписване на сделка за 40 милиона долара, като ако „Капитан Америка 3” успее да натрупа повече приходи от предишната част, го очакват и финансови бонуси. А ето и една тийз-картинка по повод „Гражданската война” – Железният човек и Капитан Америка се борят да привлекат Спайдър мен! Представете си какво чудо ще бъде, ако успеят да вкарат и Андрю Гарфийлд в играта!

Civil War

Втората фаза на Marvel приключва с „Avengers: Age of Ultron” – 1 май 2015. Трета фаза започва с „Ant-Man” – 17 юли 2015. Следва „Капитан Америка 3”, който ще се снима идната пролет и трябва да излезе на екран на 6 май 2016. Негови режисьори са Антъни и Джо Русо, сценарият е дело на Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли. Ще очакваме да видим и какво заглавие ще му измислят…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Супер! Ще се чака с голямо нетърпение! Btw в „Пиратска касетка“ го бяха обяснили доста добре :))