Джулиан Мур

Ред е да си вземем поредната „наркоманска” рекламна порция „Maps to the Stars” на Дейвид Кроненбърг, която този път приема формата на неподходящ за работна обстановка клип. Знаем, че също като нас, повечето от феновете на Кронебърг в момента възкликват „най-накрая!”, защото досегашната, иначе доста прилична рекламна кампания, не ни предложи нищо по-пикантно или провокативно.

Клипът е посветен на героинята на Джулиан Мур (пак да повторим, тя получи отличие за най-добра актриса на фестивала в Кан) Хавана, която е застаряваща актриса, готова на всичко, за да получи някоя перспективна роля. Тя е на терапевтичен масаж при Ню Ейдж гурото Станфорд (Джон Кюсак) и по време на сесията си припомня случка с травматичен характер.

Още веднъж, клипът е неподходящ за работна обстановка.

Семейство Вайс са типична архетипна холивудска династия: бащата Станфорд (Джон Кюсак) е аналитик и преподавател по актьорско майсторство, направил състояние чрез книгите си за самопомощ, а майката Кристина (Оливия Уилямс) се грижи за кариерата на техния син Бенджи (Еван Бърд), който е 13-годишна звезда.

Един от клиентите на Станфорд е Хавана (Джулиан Мур), актриса, която мечтае да заснеме римейк на филма, направил майка ѝ Кларис (Сара Гедон) звезда през 60-те. Кларис е мъртва, но видения за нея се явяват и преследват Хавана през късните нощи.

В добавка към токсичния микс, Бенджи току-що е излязъл от рехабилитационна програма, към която се е присъединил, когато е бил на 9, а сестра му Агата (Миа Васиковска) е освободена от санаториум, където е лекувана от криминална пиромания и сега отново е в „бизнеса”, сприятелявайки се с мечтаещия за актьорска кариера Джером (Робърт Патинсън), който изпълнява длъжността шофьор на лимузина и личен асистент на Хавана.

Режисьор на „Maps to the Stars” е Дейвид Кроненбърг, а сценарият е дело на Брус Уагнър. В ролите са Робърт Патинсън, Джулиан Мур, Джон Кюсак, Оливия Уилямс, Сара Гедон, Миа Васиковска, Еван Бърд и други.

Канадската премиера е 31 октомври. Месец по-рано, на 26 септември, ще може да бъде видян във Великобритания. Американците ще трябва да почакат до 2015, а ние – кой знае?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Първите 5 минути нещо не ме грабнаха-сцената между Васиковска и Патинсън….превъртях напред до сцената между Васиковска и Мур и не знам-малко объркани и неспокойни ми се видяха.Като го изгледам целият днес или по скоро утре ще ви кажа мнение..а филмът го има по торентите,че даже и английски субтитри и има ,макар и недоизкусурени

  2. Бахти и сбърканият филм.Само двете секс сцени ми бяха интересни..Убийство със Златен глобус аре стига бе.Горещо НЕ ПРЕПОРЪчВАМ