Хилъри Суонк

Чрез прословутото „предизвикателство на ледената кофа”, прието и предадено от десетки световни знаменитости с благотворителна цел, в последните няколко седмици беше обърнато специално внимание на амиотрофичната латерална склероза (или болест на Лу Гериг). Целта на приходите, които отиват в Асоциацията за борба с ALS, е да се намери лек за неврологичното заболяване, което атакува моторните неврони в гръбначния и главния мозък, които пък контролират волевите движения на мускулите в човешкото тяло – и най-често развитието на болестта води до парализа и смърт.

Съвсем инцидентно е съвпадението, че в този момент предстои появата на екран на най-новия филм с участието на Хилъри Суонк – „Youre Not You”, разказващ за прочута пианистка, на която е  поразена от факта, че ѝ поставят диагноза ALS и наема за свой асистент една странна, но очарователна девойка (в ролята Еми Росъм). Вижте първият трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=G-xzP-DHj1M

Филмът изглежда като нещо, което бихме очаквали да видим, и можем дори да предвидим част от акцентите в сюжета, както и мелодраматичния нюанс. Но до момента Суонк не е разочаровала с избора си на сериозни проекти – и сме сигурни, че ще има трогателно-вълнуващи неща, на които никоя публика не може да устои!

Youre Not You” е дело на известния театрален и филмов режисьор Джордж К. Улф („Нощи в Роданте”), по сценарий на Джордан Робъртс и Шана Фести. Изборът на съпруг за героинята на Суонк е паднал върху Джош Дюмел, който не приема идеята за наемането на асистент – или по-скоро на това конкретно, неориентирано и непохватно момиче, което с времето и благодарение на трудната задача, се превръща в уверена в себе си и амбициозна млада дама. В актьорския екип са още Марша Гей Хардън, Джейсън Ритър, Али Лартър, Лорета Девина.

Филмът се предвижда да излезе синхронно на кино и в системата VOD на 10 октомври 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment