Колин Фарел

Досега съвсем умишлено стояхме далеч от развитието на втория сезон на фантастичния „True Detective”, около който се вихреха повече слухове и спекулации, отколкото за повечето от предстоящите „нърдовски” блокбастъри (сигурно само „Star Wars” го бие), което не е особено изненадващо, предвид качествата и успеха на първия сезон. Сега вече е време да му обърнем внимание, тъй като имаме първото официално потвърждение за кастинга на един от главните герои.

Става въпрос за Колин Фарел, който беше едно от имената, които се спрягаха усилено от едно определено време. Потвърждението идва директно от Фарел в интервю пред The Sunday World, където споделя:

Участвам във втория сезон. Много съм развълнуван.” Потвърждава още, че действието ще се развива в околностите на Лос Анджелис, а героят му ще се казва Рей Валкаро, който е „травмиран от дългогодишни проблеми в личния и професионалния си живот”.

Честно казано, не сме особено доволни от избора на Фарел – харесваме го тук-там, но никога не сме му били особено големи фенове. Вярно, че показа потенциал във „В Брюж”, но оттогава не е правил нищо наистина запомнящо се. Ще кажете, че може тук да демонстрира качества, но дори и да направи по-добра роля от Маконъхи, пак няма да сме доволни – просто не ни се гледа в този сериал и това е.

Слуховете за една от другите главни роли – на Франк Семион, бивш престъпник и настоящ бизнесмен, чиито схеми го вкарват в неприятности, също не са особено вдъхновяващи. Става дума за Винс Вон, когото по принцип харесваме, но не можем да си го представим в роля във вселената на „True Detective”. Знаем, че по всяка вероятност втория сезон няма да има нищо общо с първия, но все пак.

Интересното обаче е, че The Sunday World съобщават, че Елизабет Мос и Рейчъл МакАдамс се спрягат за същата роля. За нас, всяка една от двете ще е по-добър избор от Вон – разбира се, най-вече МакАдамс, тъй като ни е любимка. Но смятаме, че на екран ще видим не един от тримата (Вон, МакАдамс и Мос), а двама в потвърждение на  първоначалните слухове, че този сезон ще има три главни действащи лица. Ама да не се впускаме и ние в спекулации.

Според предварителната информация, вторият сезон от сериала на Ник Пизолато ще се развива в три калифорнийски града, като в центъра на сюжета ще бъдат сделки със земя и начинът, по който си взаимодействат различните агенции за борба с престъпността. Събитията се отприщват след зловещото убийство на корумпиран бизнесмен, който е намерен мъртъв в нощта, преди да осъществи голяма сделка. Но и това също не е официално, така че ще поживеем и ще видим какво ще излезе в крайна смет

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

36 Comments

  1. Аз пък съм доволен от избора на Фарел. Харесвам го като актьор, смятам, че е подценен и тук може да заслужи признание. „True Detective вселената“ предразполага към показване на актьорския потенциал, а смятам, че в Колин Фарел има доста такъв.

  2. Аз не съм доволен – напоследък Фарел ме дразни доста. Все пак е далеч по-добрият избор от Тейлър Кич. За Брад Пит не съм се и надявал – щеше да е яко обаче.
    Жалко, че Джескиа Частейн не се нави – тя има „sensibility“, която страшно ми се вързва със сериала.

  3. Винс Вон?? тия шегуват ли се? та той почти няма драматична роля, все калпави комедии

  4. „се пак е далеч по-добрият избор от Тейлър Кич“ – Боже, опази!

  5. Що уе, след Брюж, има няколко добри роли. Triage, The Way Back, Булевард Лондон, Седемте психопата и Saving Mr. Banks. Вярно, че винаги си е Колин Фарел с изражение на миеща мечка, ама чак пък да те дразни.

  6. Колин Фарел е добър, даже доста добър и в True Detective ще го покаже за пореден път … сигурен съм 🙂 Докато Винс Вон има прекрасен шанс да докаже, че го бива в нещо друго, освен да се прави на дебил. Оптимист съм 🙂

  7. Маконъхи и Харълсън са точно толкова (на пръв поглед) нелеп избор за сериозни роли от ранга на подобно шоу, така че ако сега тях кастваха, възмущенията сигурно щяха да са до висините. 🙂 Преди пилотния епизод на следващия сезон всичко ще е мрънкане и спекулации, така или иначе. Както винаги.

    PS Бен Афлек е Батман… и ще сцепи. Хо-хо!

    PPS Жокера взе „Оскар“.

    PPPS Кур за „Левски“.

  8. Да, пък и Фарел е наясно, че трябва да си даде зор. Големи очаквания има към втория сезон.

  9. Фарел има много качества и нямам съмнения в него.

    Имам съмнения, че този сериал се нуждае от друг сезон.

  10. Този сериал спокойно може да има и десет сезона. Какъв е проблемът? Липсата на повествователна връзка им дава свободата да правят каквото си искат.

  11. Не ме интересува дали Колин Фарел е подходящ за тази роля или не, и дали ще сцепи, или не. Може да е перфектният избор за образа и да вземе 18 „Еемита“ и 3 „Оскара“, аз не искам да го гледам в този сериал! Does that compute?!

  12. Това, че нещо може да се направи, не означава, че трябва да се прави, сещаш ли се, Касабие? Личи си, че първият сезон е обмислян с години и че е трябвало доста време, за да се премисли в детайлите, в които има. Сега най-вероятно ще получим някакъв набързо претоплен манджурляк. Ще се радвам да греша, разбира се, но се съмнявам.

  13. Aбе 2 години ще го правят втория сезон, което не знам дали е повече или по-малко от подготовката на първия, но си е pretty enough, за да изпипат нещата максимално.

  14. Абе преувеличих май малко – реално първите идеи Пицолато е започнал да нахвърля още в края на 2013, но самата подготовка стартира в началото на тази година. Като се има предвид, че първият епизод на втори сезон не се чака преди лятото на 2015, значи поне година и половина имаш за цялото нещо, а доколкото помня, горе-долу толкова време е отнело и правенето на първия сезон.

  15. Имам спомен, че сценарият на първи сезон е отнел доста повече от година, година и половина…

    Скептичен съм, защото не смятам, че докато е писан първият, Пицолато е мислел за следващи. Мисля, че вторият сезон се прави насила и че ще проличи.

  16. Аз пък знам, че от самото начало е pitch-нат като ongoing антология… Така или иначе няма значение. 🙂 На този етап говорим наизуст.

  17. Аз пък още , когато гледах първи сезон се надявах втория да е някъде на север ( Небраска , Уисконсин , Аляска ) . Някъде където всички местни се познават , но съществува една параноя , витаеща през зимния сезон. Поредица от жестоки убийства някъде на север , както перфектно беше уловена атмосферата на Юга.

  18. Gery, и аз си мислех за същото. Да се надяваме, че в следващите сезони ще го получим.

  19. Никакво “ Фарго “ не искам , а “ True detective “ , в друга обстановка . Вече видяхме перфектно уловената атмосфера на Юга . Така че 2 – ри сезон в Калифорния не върви . Виж за 3-ти , 4-ти ок, но 2-ри трябва да е на студено място където по същия начин да бъде изпипан всеки кадър. Вселената на „True detective“ в северните щати , което си е доста различно от “ Фарго“. И какво като “ Фарго“ е на север и край – другите нямат право 🙂 Изумен тук ги разбира нещата 🙂

  20. „По-добре да приличаш на себе си, отколкото на някой друг.“
    Снегът и студът променят много неща и предполагат към друг тип атмосфера и престъпления – не можеш да имаш „реднек“ и вудо мамбо-джамбо. 🙂 Единственият вариант, е за някаква ескимоска/индианска мистичност. Ако за това става въпрос, ОК. 🙂 🙂

  21. Всеки има право да се изразява както поиска и всеки има собствен стил . За да напиша нещо по определен начин значи има причина . Форумите не са учебник по филология ( знам го от личен опит : )

  22. Моля ви, не се занимавайте с глупости! Кажете за сериала.
    По-скоро несъзнателно съм си мислел за Дан Симънс. Бих гледал кримка с някаква подобна на „Ужас“ ескимоска митология, но накрая (пак) да се окаже типичния местен „божи прототип“. 🙂 🙂

    Gery, гледала ли си сериала „Top of the Lake“ на Джейн Кемпиън? Не е със северен сетинг, а с австралийски?. Ето тук сме го представяли.

  23. Е, ако Калифорния (и по-специално Лос Анджелис) нямат специфична „детективска“ атмосфера – здраве му кажи 🙂 Само на прима виста се сещам за Chinatown и LA Confidential, а има още десетки филми в подобен дух (разбира се, не със същото качество) 🙂 Съдейки по написаното горе, това трябва да очакваме и от втори сезон на True Detective.

  24. Съгласен съм! А от това, което излезе като инфо, наистина лъха яко на Chinatown. Само дето ще е с „копс нат уит дикс“ 🙂

  25. Не съм гледала “ Top of the lake „, но по снимките визията определено си струва. За ескимоската митология – наистина би било интересно. Индианска митология , вместо вуду , също би било яко.

  26. izv se za latinicata, ama ot kompiutyra, ot koito pisha, niama kirilica. problemyt spored men s vkarvaneto na novi sezoni e, che shte zapochnat ideite na rejisiora da naddeliavat nad ideite ot knigata. Prosto kakto niakoi pisa po-gore, vselenata ima ogromen potencial, no napisania material ne e koi znae kolko. Pone dokolkoto az znam. Zatova vtoriat sezon spored men shte e korenno razlichen ot pyrvia kato idea i ottam veroiatno shte ima druga atmosfera ; )