Джеймс Франко

Първо да кажем, че се уморихме да защитаваме правилното изписване на фамилното име на чичко ви Чък, което е Поланик, и се пускаме по течението с вече наложеното Паланюк. Правим го за толкова много други хора и заглавия, че още едно име не е проблем. Пък и не е като всички останали имена в сайта ни да са „у ред”.

Второ, ще се повторим, като кажем, че този Джеймс Франко няма спирка, бълвайки по десетина, че и повече проекти на година, но просто няма как да го подминем. Няма как да подминем и факта, че напоследък се е позапалил по екранизации на големи автори – „The Sound And The Fury” и „As I Lay Dying” по Фокнър и „Child Of God” по МакКарти – и точно с това е свързан най-новият му (евентуален) бъдещ проект, който според Lit Reactor ще бъде пренасянето на голям екран на „Rant” на Чък Паланюк.

Тази информация бе потвърдена и лично от Паланюк, който сподели:

Вчера финализирахме сделка с Джеймс Франко за правата на романа ми „Rant”. Детайли за кастинга, снимките и предварителната премиерна дата ще последват много скоро. Ура. След възможността да работя с Брад Пит, Едуард Нортън и Сам Рокуел, не мога да си представя по-вълнуващ актьор, с който да работя от Франко.

Малко по-късно Deadline разпространиха и първите детайли, като съобщиха, че Франко – каква изненада! – ще влезе в главната роля, а сценарист и режисьор на филма ще бъде Памела Романовски („Тar”, „Adderall Diaries”).

Разказването на сюжета в две изречения на който и да е роман на Паланюк по никакъв начин не може да отрази богатството на темите и идеите му и, общо взето, е престъпление, но все пак ето с две думи какво стои в основата на „Rant”:

Бъстър „Rant” Кейси е може би най-ефективният сериен убиец на нашето време. Училищен бунтовник, Кейси избягва от дома си в малко градче и заминава за големия град, където става лидер на „demolition derby”, наречено Party Crashing. Той ще умре на магистралата по впечатляващ начин, след което приятелите му ще съберат показания, необходими за изграждането на портрет на краткия му, изпълнен с насилие живот.

Rant” ще бъде едва третият филм по роман на Паланюк (но не и третият опит), което е истинска изненада, предвид статута на писателя, но не и предвид темите и нещата, за които пише. Стискаме палци на Франко и на творческия екип да им се получат нещата, а не да се разпаднат, като много други проекти („Haunted” например). Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *