Трейлър на „Low Down” с Ел Фанинг и Джон Хоукс

от на 2014-09-30
 

Любопитен факт, който (странно!) не ни се е изпречвал пред очите – режисьорът Джеф Прайс екранизира спомените на Ейми-Джо Олбъни „Low Down: Junk, Jazz, and Other Fairy Tales From Childhood”, посветени на нейния баща, прочутия джаз-пианист Джо Олбъни. Макар записите му да са основно от 70-те години, в средата на 40-те той свири с оркестъра на Бени Картър, с великия Чарли Паркър, с Майлс Дейвис. Ролята на Олбъни в биографичната драма е поверена на Джон Хоукс, а Ел Фанинг се справя с образа на обичната му дъщеря.

Премиерата на „Low Down” (цветен израз, който много обичаме, защото предава едно особено блусарско усещане от миналото…) беше през януари в Сънданс, но след известно количество негативни ревюта, филмът претърпява доста монтажни промени. Режисьорът решава, че винаги е от полза да съкратиш нещо и/или да „забързаш” част от разказа, да пропуснеш бавни, мудни епизоди – по-добре се откажеш от тях, ако можеш да наваксаш с други акценти, отколкото да отегчаваш публиката с нещо, което много ти се иска да остане, ала то „не работи” за зрителя. Очевидно подобни съвети е слушал дебютантът-режисьор Прайс, а на нас ще ни е доста интересно да видим премонтираната версия на филма.

Историята проследява взаимоотношенията между Ейми-Джо и нейния баща Джо, който е разкъсван между музикалните си амбиции, любовта към детето си и пристрастеността към хероина. Действието се развива основно през 70-те години в Холивуд и ще ни бъде много любопитно да се потопим в амосферата на времето… В роли ще видим още Глен Клоуз, Тим Дейли, Били Драго, Ривър Рос, Тарин Манинг, Лина Хийди, Питър Динклидж и любимия ни Флий (дам, същият – Red Hot Chili Peppers).

Low Down” ще се появи на екран в Ню Йорк на 24 октомври, в Лос Анджелис – на 31 октомври, а през ноември – и в други градове отвъд Атлантика.

коментари
 
Отговорете »

 
 • .
  2014-09-30 at 15:12

  Днеска само хубаво неща :). А Джон Хоукс показва класа!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-07-10 at 12:17

  Флий никога няма да надскочи епичната си cameo роля в „Страх и омраза“ 😀

  Отговор

 • Milbo
  2019-07-10 at 20:24

  Джон Хоукс ма кефи … не се сещам за нищо където да не е приковавал вниманието …

  да му се прииска на човек актьор да стане ..разни характери да играе … да вълнува публиката, разбираш ли, истината да я поразрови така и да я подскаже, един вид …

  Отговор

Коментирайте