Пълен трейлър на „Сойка-присмехулка – част I”

от на 2014-09-16
 

Странно безразличие – това е чувството, което ме обхвана още от първите кадри (fade in/fade out) на новия трейлър на „Сойка-присмехулка – част I”. И ми е мъчно, като на върл почитател на книжния оригинал „Игрите на глада”, защото все повече се убеждавам, че в случая с екранизацията се следват постулатите за „разбиващ” боксофис хит. Да, ще гледаме филма; да – публиката ще ахне тук-таме по адрес на някой особено стилен визуален ефект, дизайнерско решение или актьорски акцент (имаме да гледаме Филип Сиймур Хофман и Уди Харелсън все пак!), но… дотам. Sorry, Франсис – you lost me, bro!

Дженифър Лоурънс е талантливо момиче – не отричам! Защо тогава емоциите й изглеждат „плакатни” (поне в подбраните за трейлъра кадри)? Единствените моменти, в които й вярвам, са когато нейната героиня Катнис е до Гейл на Лиъм Хемсуърт. Толкова престорено звучи в желанието си да „спасят” Пийта, колкото неестествено спокойна е в разговора си с Президента Сноу (Доналд Съдърланд).

Още един любопитен факт – коментаторите в популярните медии в мрежата, посветени на киното, странно защо са се фокусирали върху преразказване на сюжета, който предстои да видим в първата част на екранизираната „Сойка-присмехулка”, а не коментират качествата на току-що дебютиралия трейлър…

Надявам се визуалните решения на битките да ми „оправят вкуса” от зараждането на бунта в Панем, пък и много обичам да съм разочарована от трейлъри – така има по-голям шанс филмът да ме изненада приятно. Но не разчитам изцяло на това – не си спомням колко отдавна не се е случвало и двата трейлъра на предстоящ блокбастър да ме оставят безразлична…

плакат

плакат

Непримиримата Катнис Евърдиийн отдавна вече не е момичето от Окръг 12, победителка в предпоследните игри. Напътствана от Президента Койн и доверените й приятели, Катнис ще „разпери криле” като символа на бунта Сойка-присмехулка, а жителите на Панем ще се възхитят на смелостта й и ще бъдат наистина „възпламенени”.

Режисьор на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I” (както и на предстоящата втора част) е Франсис Лоурънс, а в ролите са Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харълсън, Елизабет Банкс, Доналд Съдърланд, Филип Сиймур Хофман, Джулиан Мур, Сам Клафлин, Джефри Райт, Станли Тучи, Джена Малоун, Уилоу Шийлдс и др. Премиерата е 21 ноември 2014.

Повече подробности за филма и историята можете да откриете в новините ни до момента.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Godgift
  2014-09-17 at 09:07

  Разбира се, че акцента е върху сюжета – третата част е много по-различна от първите две и основният въпрос е как е пресъздадена на лентата. Главните актьори са същите и няма какво ново интересно. Това, че сте разочарована от трейлър, няма смисъл да се коментира, все едно да съм разочарован от реклама на бира.

  Отговор

 • .
  2014-09-17 at 13:00

  Аз просто спрях да следя „сагата“ (?), след първият (безличен, посредствен, никакъв…) филм. Дори добрите отзиви за продължението не ми го вдигнаха на интереса.

  Отговор

Коментирайте