Rosewater” на Джон Стюърт е екранизация на мемоарите „Then They Came for Me” на родения в Техеран журналист от ВВС Мазиар Бахари (във филма ролята му ще се изпълнява от Гаел Гарсия Бернал), който през 2009 отива в Иран, за да интервюира Мир Хосеин Мусави, но е арестуван от Революционната гвардия и измъчван в продължение на 118 дни от мъж, известен само като „Rosewater”.

Когато в началото на месеца ви представихме първите снимки от филма, споменахме, че сме големи фенове на Стюърт и с нетърпение очакваме да видим как се е справил с първата си (голяма) режисьорска задача. Сега, във връзка с обявения вчера, предстоящ показ на „Rosewater” на фестивала в Телюрайд, Open Road представиха първия му трейлър и плакат и вече можем да придобием доста добра представа за естеството на филма и за цялостния подход на Стюърт. Вижте.

Определено не е най-добрият трейлър, който сме виждали, но не е и някаква трагедия. Съдейки по първите отзиви от Венеция, като че ли и филмът попада в тази категория – явно има известни наративни проблеми, които обаче се компенсират от цялостния искрен и интелигентен подход на Стюърт.

Общо взето, за нас това е „ОК” като реакции и не намалява ентусиазма ни по отношение на филма. Надяваме се, че в крайна сметка ще можем да го видим на голям екран и сами да оценим достойнствата му.

плакат

Режисьор и сценарист на „Rosewater” е Джон Стюърт, а в ролите са Гаел Гарсия Бернал, Шохре Агдашлу, Димитри Леонидас, Ким Бодниа и Андрю Гоуер.

Премиерата на филма е 7 ноември, а междувременно ще може да бъде видян на фестивалите в Торонто и Телюрайд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *