Един от филмите, които имаха изключително положителен отзвук на изминалия фестивал в Берлин, беше военната драма на Ян Деманж’71”, в който набиращият все по-голяма популярност Джак О’Конъл – вече сме го виждали да прави отлична роля в „Starred Up” на Дейвид Макензи, а очакваме да се представи на висота и в „Unbroken” на Анджелина Жоли (дори там нещата да не са се получили, звездата на младия актьор определено изгрява) –  влиза в ролята на британски войник, изоставен „в тила на врага” в Белфаст, в разкара на размириците през 1971.

По случай обявената британска премиера на „’71”, The Guardian разпространиха първия трейлър, който дава доста добра представа за историята и стила на филма, без да издава множеството изненади и обрати – или поне така твърдят хората, които са имали щастието да го гледат на Берлинале. В допълнение можете да видите и един кратичък, но доста динамичен клип.

Определено изглежда интригуващо. Не ни мяза на типичните филми, посветени на периода – усещане, което се допълва от отзивите, че не влиза много дълбоко в политическите измерения в конфликта, нито пък взима страна, а просто разказва няколко (взаимно преплитащи се) истории, главният акцент в които, разбира се, е героят на О’Конъл.

Ще се радваме да го видим на някой от родните фестивали.

плакат

Режисьор на „’71” е Ян Деманж („Top Boy”, „Criminal Justice”, „Secret Diary of a Call Girl”), а в ролите са Джак О’Конъл, Сам Рийд, Шон Харис, Чарли Мърфи, Пол Андерсън, Килиан Скот, Дейвид Уилмот, Валийн Кейн и други.

Британската премиера е 10 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *