The Theory of Everything” е биографичен филм за може би най-известния съвременен учен и един от най-големите умове, живели някога на Земята – Стивън Хокинг. Филмът е създаден по мемоарите му „Travelling to Infinity” и разказва за времето когато 21-годишният Хокинг се влюбва дълбоко в своята колежка от Кеймбридж Джейн Уайлс и паралелно с това получава ужасяващата диагноза за амиотрофична латерална склероза – болест, която според докторите му отрежда продължителност на живота не повече от година-две.

Хокинг обаче не се предава и с Джейн до себе си, въпреки прогресивното влошаване на физическото си състояние (заболяването му се характеризира с бърза дегенерация на моторните неврони, което води до пълна парализа – и в повечето случаи смърт), създава едни от най-важните съвременни научни трудове, свързани с естеството на черните дупки, квантовата механика и космологията като цяло.

Режисьор на „The Theory of Everything” е Джеймс Марш, а в ролите на Хокинг и Джейн ще видим Еди Редмейн и Фелисити Джоунс. А сега ето и първия трейлър.

Изглежда като абсолютно типичен биографичен филм, с всички произтичащи от това минуси (и плюсове) и надеждите ни за нещо повече са свързани само с режисьора Джеймс Марш и отчасти с актьорите. Чудим се дали Еди Редмейн ще получи признание от критиката и дали ще се класира за някоя голяма награда – знаете, че академията си пада по подобни, физически предизвикателни роли.

Режисьор на „The Theory of Everything” е Джеймс Марш („Man on a Wire”), а в ролите са Еди Редмейн, Фелисити Джоунс, Емили Уотсън, Дейвид Тюлис, Чарли Кокс и др.

Премиерата е 7 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Охх… сви ми се сърцето от болка на някои от сцените на трейлъра. Трогателна история, но не знам дали ще имам нерви да гледам това.

  2. Прекалено добър трейлър. Искам да го гледам още сега!

  3. Имаше няколко хубави момента, но вероятно накрая ще е прекалено розов и бонбонест.

  4. Прекрасен трейлър, но едва ли ще имам нерви да изгледам целия филм. Хокинг е нещо уникално, но силно емоционални филми като Лекарството на Лоренцо просто не ми понасят 🙁

  5. Супер трейлър, дано разказът е добър, а не се е плъзнал по сълзливите клишета!