С леко закъснение най-накрая и ние сколасваме да представим първия трейлър на предстоящия фантастичен трилър на Гейб Ибанес „Automata”, в който Антонио Бандерас изпълнява ролята на застрахователен агент към голяма корпорация, който разследва случай на забранена манипулация, извършена върху робот – разследване, което ще доведе до огромни последици за бъдещето на човечеството.

За разлика от доста наши колеги и интернет потребители, на нас ни допада това, което виждаме, при все че историята е деривативна и напомня на доста други произведения – най-вече тези от поредицата за роботите на Азимов, а цялостният визуален стил е „чопнат” от филмите на Нийл Бломкамп. Също така, за първи път не ни притеснява фактът, че филмът отчасти е сниман у нас – изглежда чудесно и дори коридорите на НДК не успяха да ни извадят от трейлъра. Определено искаме да му хвърлим око.

Единственият елемент с определен отрицателен знак, който не можем да приемем, е Мелани Грифит. WTF? Защо си е причинила подобно нещо не можем да разберем.

Ето какво казва за филма Антонио Бандерас, който освен изпълнител на главната роля е и продуцент, а веднага след това вижте и двата официални постера:

Подходът ни е много европейски – независим. Това е филм за научна концепция, наречена сингуларност, което е времето, когато машините ще задминат човешкия разум. Така че е много рефлективна философска фантастика, подобна на тази Айзък Азимов – такава, каквато обичам. Това е типът филм, който се опитваме да направим.

плакат

плакат

Режисьор на „Automata” е Гейб Ибанес („Hierro”). В ролите са Антонио Бандерас, Дилън Макдермът, Мелани Грифит, Робърт Форстър, Биргите Йорт Соренсен, Тим МакИнерни и др.

Премиерата е 10 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. На мен ми изглежда чудесно. Ако е направен качествено и смислено може да се получи един чудесен филм 🙂

  2. Дано това е „правилният“ филм по „Аз, роботът“, едноименния с Уил Смит беше доста meh.

  3. НЕ е зле. Само да не е с усран, дебилен край, както всяка американска кретенщина до момента.
    Демек, това което трябва да се случи е: роботите печелят и стават доминираща раса както си му е редът.

  4. Ако ви е останала някаква хуманност, започвате да симпатизирате на „единиците“ някъде около третата минута.
    И тъй като демагозите винаги се пресягат за библията или някоя друга „свещена книга“ за да обосноват божествеността на човешкото – я „душата“, я „съзнанието“, може дори да ви зачовърка мисълта „Блажени за нищите духом, защото тяхно е Царството небесно“. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ „ниЩите“, а не „ниСШите“. Ако ви остане време от лайкване във фейса, може да се позамислите над ТАЗИ разлика. А кое може да е по-нищо от един безкористен робот?

    Атмосферата е прекрасна – грозна, мръсна, сива, безсмислена, безперспективна, прашна, класическа пост-апокалиптична анти-утопия. НИЩО, ама НИЩО в този свят не е хай-тек и тъч-скрийн, напротив – нещата са банално механични: факсове, телекси, матрични принтери – КРАСОТА! И нашето НДК прекрасно се вписва с грамадните си сиви бетонни подземия, сърцераздирателния блясък на полиран мрамор, останка от отдавна отминало величие. Идеалният декор за научна корпоративност (или корпоративна научност) в един опустошен, празен свят.
    Бандерас е великолепен – състарен, уморен, обезверен, едновременно морален и просмукан от цинизма на живяния живот (само едно изречение казва по отношение на детето, но в него е събрана цялата пустота от заобикалящият свят).

    С две думи: прекрасен филм.
    Нищо в него не е монохромно, въпреки, че е почти лишен от цвят.
    Вероятно само не-биологичната „единица” е в състояние да оцени живота.
    Не просто съществуването, или оцеляването, но живота.
    Само едно не изпитащо лепкавата гнусота на жиовта, би могло да я уважава. Защитава. Предава отвъд границите на конвенционалното. Само не не изпитващото глад, студ, умора, болка, страх, адреналин, желание, хормони, инстинкти, смърт, миризма на гнилоч, кръв, смърт, пот, ексременти, насилие, болка от загуба – само едно такова, би могло да цени живота.

    Всички останали – биологичните единици, ценята живота само като източник на протеини. За нас живите същества са нищо повече от енергия за поглъщане.

  5. Доста нихилистично мнение минаващ отвъд пределите на Кафка и нещо от Зола. Как аз в качеството си на субект бих могъл да отсъдя обективно.

  6. NU BOYANA , НУ-ПОГОДИ !

    Започна добре, с готина атмосфера ,напомняща за Blade Runer и Escape from NY . Интересна завръзка, интересен главен герой, но след 1-ят половин час нещата започнаха да окапват и набираха скорост с напредването на филма. Индивидуални сцени опитващи се да изразят идея и да провокират чувство ,но рязко откъснати от цялостната гледна точка. На моменти създателите сякаш забравяха за посланието ,което се опитваха да предадат и си търсеха причина просто да показват Бандерас как се въргаля в мръсотия с предтекст ,че героят му преминава през много труден морален преход.
    В последният половин час бяха натъпкали толкова символика по между абсурдните екшън сцени , че едвам се долавя.

    Корпоративните гангстери бяха по- изкуствени от роботите , а Любо Нейков изби рибата… нямам думи.

    Не разбирам много от музика ,композиране и т.н. но мога да кажа ,че много често подбора на музика в определени сцени ме разсейваше и правеше лошо впечатление.

    Много исках да ми хареса този филм : /