Без никакво съмнение, „Birdman” (или „The Unexpected Virtue of Ignorance”) на Алехандро Гонзалес Иняриту е един от филмите за годината с главно Ф и колкото повече реклами  виждаме от него, толкова повече се убеждаваме, че ни очаква нещо специално. Убеждение, което се потвърждава и от разпространения от Fox Searchlight нов международен трейлър, който за разлика от първия тийзър (който иначе е повече от страхотен), дава доста по-добра представа за историята и за цялостния стил на филма, както и за усещанията, които гони Иняриту. Вижте.

Ами, какво да кажем, смятаме, че трейлърът говори сам за себе си. Изглежда прекрасно! А Майкъл Кийтън е за „Оскар” – от тук го виждаме. Нямаме търпение да го гледаме!

Вижте и най-новия плакат.

плакат

Birdman” разказва за актьор (Майкъл Кийтън), който буквално е преследван от образа си на супер-герой (ролята, което го е направила известен) и е на път да изгуби здравия си разум, опитвайки се да се върне в светлините на прожекторите с роля в пиеса на Бродуей, жонглирайки между семейството и кариерата си.

Режисьор на „Birdman” е Алехандро Гонзалес Иняриту, а в ролите са Майкъл Кийтън, Едуард Нортън, Ема Стоун, Наоми Уотс, Зак Галифанакис, Андреа Райсбъроу, Ейми Райън и др.

Филмът ще дебютира на фестивала във Венеция, а на редовен показ ще тръгне от 17 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Първият трейлър (тийзър) беше (много) по-добър (може би най-доброто което съм гледал тази година). Ако не друго този следва същата структура с повечко история за вкус :).

    Плаката обаче е жесток :D. Има ли нещо вдъхновявано от Wings of Desire (който даже не съм гледал :D) или само така ми се струва :P?

    Чака се много!

  2. Тоя вече няма как да ни подмине! Може да не дойде на редовен показа, но на някой от фестивалите ще дойде – най-късно на СФФ през март. 🙂

    За вдъхновението, не знам, може. Аз харесвам Вендерс, но не съм от най-върлите му фенове, така че да забелязвам препратки. 🙂 🙂

  3. Хехе, имам предвид чисто визуално, като стилистика. Изглеждат доста сходно постерите им.

  4. Пак не знам. 🙂 🙂
    Чух обаче, че „Birdman” почти нямал „кътс“. Ще бъде с много дълги кадри, което за мен е още един плюс.

  5. Mexican (power) wave 😀 (Куарон, дел Торо, Иняриту „пънче“) . Ще карам само на трейлъри откъм новини аз, но това звучи страхотно :). А засега ми е повече или по-малко мистерия от видяното и това ме радва :).