Продължаваме да не сме гледали „Extremely Loud and Incredibly Close” (макар че съдейки по отзивите не сме изпуснали много, въпреки номинациите му за „Оскар”), но това не ни пречи да очакваме с огромно нетърпение най-новия филм на Стивън Долдри („Били Елиът”, „Часовете”, „Четецът”), който по нашето скромно мнение е един от най-добрите режисьори работещи в момента.

Става въпрос за създадения по романа на Анди Мълиган трилър „Trash” (адаптиран за екран от Ричард Къртис) с участието на Руни Мара и Мартин Шийн, в който три препитаващи се с ровене в боклука момчета (в ролите дебютантите Риксън Тевез, Едуардо Луис и Габриел Уейнстейн) от неназована страна от „третия свят”, правят откритие, което поставя живота им в опасност. За да оцелеят, децата трябва да лъжат, да крадат и да се борят с корупцията както в корпоративния свят, така и в правителството…

Вижте първия трейлър, който е на португалски, но дава доста добра представа за историята и цялостния тон на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=S0a7E3Le3fU

Това трябва да е най-динамичният филм на Долдри до момента и ни е интересно как ще се справи той (въпреки че нямаме съмнения в способностите му) и дали ще успее и от него да направи претендент за големи награди. Съдейки по трейлъра, отговорът е „вероятно да”.

Няма как да не отбележим и факта, че трейлърът доста напомня за невероятния „Градът на бога” на Фернандо Мейрелес, въпреки че между двата филма няма кой знае колко общи неща. Също така, виждаме и защо първоначалните асоциации бяха с „Беднякът милионер”. Определено приликите и с двата филма са налице, но ние сме на мнение, че „Trash” ще има свой собствен оригинален стил и няма да страда от репетативност – била тя визуална или каквато и да е друга.

Режисьор на „Trash” е Стивън Долдри, а в ролите са Руни Мара, Мартин Шийн, Риксън Тевез, Едуардо Луис, Габриел Уейнстейн, Вагнер Мора, Андре Рамиро, Селтън Мело и др.

Бразилската премиера е 9 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments