Бъдещето е история! Вирус, краят на човечеството такова, каквото го познаваме, и в дъното на всичко – „маймуни”. Не, не говорим за възродения франчайз „Планетата на маймуните”, а за подготвяната от SyFy сериализирана версия на фантастичната класика на Тери Гилиъм „12 маймуни”, който ще се завърти на малките екрани в началото на следващата година.

По думите на продуцента Тери Маталас, сериалът представлява „complete reimagining… from the top down” на „оригиналната” история от филма на Гилиъм (както знаете, той е вдъхновен от късометражния фото филм „La jetée”) и разказва за пътешествието на един мъж назад във времето, за да предотврати разпространението на вирус, който ще унищожи по-голямата част от човечеството.

Вижте първия трейлър.

Доста колеги споделят, че може и да не са очаровани от видяното, но не са и разочаровани. Ние обаче сме. Нищо от това, което виждаме, не ни харесва, а едно от нещата, които в най-голяма степен не ни допадат, е изборът на главния актьор Арън Станфорд. Не ни се иска да избързваме с оценките, но ни се струва, че „12 маймуни” (в най-добрия случай) ще бъде доста по-близко до сериала „От здрач до зори”, отколкото до ТВ версиите на „Ханибал” или „Фарго”.

Сред продуцентския екип са Чък Роувън и Ричард Съкъл, които са отговорни и за филма на Гилиъм, Травис Фикет и Тери Маталас са се нагърбили с адаптирането на сюжета, а режисьор е Джефри Райнър. В ролите са Арън Станфорд, Аманда Шъл, Ноа Бийн, Кърк Асеведо, Желко Иванек, Шанън Луцио и др.

Премиерата на „12 маймуни” е през януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments