Трейлър на „The Imitation Game” с Бенедикт Къмбърбач (Update)

от на 2014-07-22
 

Update: Стана ясно, че „The Imitation Game” ще открие 58-то издание на Лондонския филмов фестивал през октомври. Заедно с тази новина дебютира и нов UK трейлър, който можете да видите веднага след щатския.

–-
Очакванията са „The Imitation Game” на Мортен Тилдъм („Headhunters”), в който Бенедикт Къмбърбач влиза в ролята на брилянтния математик с трагична съдба Алан Тюринг, да се появи на някой от предстоящите големи фестивали до края на годината, като  най-големи са шансовете за Торонто (тяхната селекция излиза днес, така че е възможно, когато четете тази новина,  вече да е ясно дали това е така или не) и може би именно в тази връзка, най-накрая получаваме първия трейлър на филма.

Вече знаехме, че сценарият на Греъм Мур, който беше начело на Черния списък от 2011-а, ще се фокусира върху ролята на Тюринг в разбиването на кода Енигма – постижение, което дава предимство на съюзниците във Втората световна война – и този първи трейлър потвърждава това на 100%. Друга подробност, която знаехме, е за срамния процес срещу Тюринг заради хомосексуалната му ориентация, но тази линия е едва-едва загатната в самото начало, пък и не сме сигурни дали точно за това става дума.

Но на този етап, няма особено значение – каквото такова, важното е, че трейлърът изглежда обещаващ. Вижте го.

Update:

Да, доста добре изглежда (макар не и разбиващо) и Къмбърбач отново е напипал оригинален подход (и физически и гласов) към ролята си. Сигурни сме, че филмът ще бъде доста по-добър от последното биографично разочарование с негово участие „The Fifth Estate”. Пък и историята и Тюринг са доста по-интересни от WikiLeaks и Асандж.

Режисьор на „The Imitation Game” е Мортен Тилдъм, а в ролите ще видим Бенедикт Къмбърбач, Кира Найтли, Марк Стронг, Матю Гуд, Рори Киниър, Чарлс Данс, Алан Лийч, Матю Беард и др.

Премиерата е 21 ноември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Zed
  2014-07-22 at 22:31

  Е не, за втори път. Вчера Сандлър, сега Найтли. 😀
  Доста добре не , ама бива.
  Като гледах Headhunters, не можех да повярвам колко е добър.

  Отговор

 • Начев
  2014-07-23 at 15:44

  Играе по-ранима версия на Шерлок 😀

  Отговор

 • 2014-07-23 at 16:06

  На мен ми по-скоро още „по-ранима“ (ебаси евфемизма) версия на Асандж, заради „деливърито“. :)

  Отговор

 • Начев
  2014-07-23 at 16:38

  Няма рейндж, наистина.

  Отговор

 • Izumen
  2014-07-23 at 17:10

  Но пък Кийра има, за сметка на това! <3

  Отговор

 • Дринов
  2014-07-24 at 02:11

  Абе, добър актьор е Къмбърбач, особено в сравнение с доста от набедените модерни звезди. А Кирчето става само в костюмни филми. :)

  Отговор

Коментирайте