Има нов омнибус-филм от поредицата за градовете и обичта ни към тях – „Rio, I Love You”, в чиито фокуса, очевидно е Рио. Разбираемо е, че трейлърите се появяват не преди (‘щото никой нямаше да им обърне внимание), а след Световното по футбол – може би за да се задържи вниманието върху „тръпката” Бразилия с подобаващо естетско продължение?!

Познати и страшно любими са ни филмите, посветени на Ню Йорк и Париж и от този за Рио очакваме същото. Предвкусваме наслада и емоции, каквито могат да гарантират единствено слънчевите лъчи над Корковадо…

Късометражните творби в „Rio, I Love You” са дело на Фернандо Мейрелес („Град на Бога”, Карлос Салдана („Рио”), Им Сан-су („The Housemaid”), Стивън Елиът („Easy Virtue”), Паоло Сорентино („Великата красота”), Гийермо Ариага („Вавилон”), Андруча Вадингтън („Party Crashers”), Надин Лабаки („Where Do We Go Now?”), Хосе Падиля („Elite Squad”) и Джон Туртуро („Жиголо на средна възраст”).

Навярно в трейлърите успяхте да мернете Харви Кайтел, Венсан Касел, Емили Мортимър, Джейсън Айзъкс и кой ли още не – а, и разбира се, бразилецът Родриго Санторо!

Rio, I Love You” ще се появи на екран в Бразилия на 11 септември, има вероятност да бъде видян и във фестивални програми по света – да стискаме палци, току-виж това помогне да го зърнем и у нас на голям екран…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *