Тарантино

През изминалата седмица се проведе най-голямата фен конвенция в света Comic-Con, където един тон творци представиха под една или друга форма най-новите (или пък вече утвърдените си класически) произведения в областта на филмите, телевизията, комиксите, игрите (видео и настолни), книгите и въобще всички възможни области на „нърдщината”. Един от тези творци беше Куентин Тарантино, който представи първото официално продължение на свой филм – комикса „Django Meets Zorro”.

Както можете да се досетите, покрай събитието Тарантино е отнесъл и един куп въпроси, свързани с евентуалните си бъдещи проекти, като неизбежно един от тях е бил дали все пак „The Hateful Eight” няма да бъде следващият му филм. Както вероятно знаете, малко след обявяването на проекта, той беше отложен, след като сценарият изтече в интернет, а по-късно бе осъществен като „сценично четене на живо”. Ето какво е отговорил Тарантино:

Yeah – We’re going to be doing „The Hateful Eight”.

Разбира се, още в края на май Showbiz 411 разпространиха новината, че Тарантино все пак ще снима филма, но до този момент нямахме потвърждение от самия Кю Ти, а нека не се лъжем, докато той самият не си го каже, нищо не е сигурно. Е, сега вече сме по-спокойни.

Във връзка с другите му бъдещи проекти, един от най-интересните въпроси, на които Тарантино отговаря, е дали някога би се захванал със сай-фай или фентъзи филм.

Ако ме бяхте питали преди няколко години, щях да кажа: Не, едва ли, не знам. Но в момента имам една малка идея. Малко цвете, сещате се, като бобено семе, което може да израсне в стебло. Така че това е първият път, в който мога да кажа „може би”. Няма да е сай-фай с космически кораби, а ще е на Земята.

За съжаление, няма повече подробности за тази идея, която като фенове на фантастиката и на Тарантино ни хвърля в екстаз, но любопитно допълнение идва от отговора му на въпроса дали би се захванал с вече съществуващ франчайз.

Поредица, с която бих желал да се пробвам, е „Invasion of the Body Snatchers”. Искам да я представя от гледна точка на хората гостоприемници (така наречените pod people). Не мисля, че те са толкова лоши.

Само можем да се надяваме един ден наистина да видим, ако не точно „Invasion of the Body Snatchers” на Тарантино, то нещо в този стил.

И последната информация е във връзка с показвания веднъж през 2011 и оттогава покрит „Kill Bill: The Whole Bloody Affair”, включващ удължените версии на двата „Kill Bill” филма, като най-известното допълнение е дългата, 30-минутна версия на анимационния сегмент с О-Рен Ишии. Изглежда, че най-накрая и ние ще можем да се насладим на тази прелест.

С  The Weinstein Company имаме намерение да я разпространим, не преди края на тази година, а някъде през следващата, включително и в ограничен кино показ.

Чудно. Ето и една интересна история около анимираната сцена.

Още когато „Убий Бил” щеше да бъде един филм, аз написах по-дълга анимационна сцена. Във филма виждате О-Рен да убива шефа си, но там е и един човек с дълга коса… удължената версия е как тя се бие с него. I.G. (японското аниме студио), които направиха „Ghost in the Shell”, ми казаха, че не могат да завършат цялата сцена навреме, пък и споменаха, че не мога да вкарам 30 минути анимация във филма ми. Аз казах „окей”. Това беше най-любимата ми част, но такава, която мога да отрежа, и в крайна сметка, така и стана. После, когато I.G. чули, че имаме намерение да правим „Kill Bill: The Whole Bloody Affair” – все още разполагайки със сценария – без някой да ги упълномощава, завършили сцената за своя сметка. Наистина е прекрасна.

Накратко да обобщим, имаме какво да очакваме в бъдеще от чичко ви Тарантино. Нямаме търпение!

Update: Вижте една прекрасна реклама на „The Hateful Eight”, която ще се появи в Empire. Искаме го този постер!

The Hateful Eight - постер

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Освен ако не стане някакъв голям гаф някъде по веригата докато филмът стигне до екраните, The Hateful Eight ще бъде най-добрият филм на Тарантино и прекрасно обобщение на цялата му кариера (надявам се само дотук, а не изобщо).