Джейк Джиленхол

Преди няколко дни в интернет се появи viral тийзър (можете да го водите по-долу) на „Nightcrawler” – режисьорския дебют на сценариста Дан Гилрой („Freejack”, „Chasers”, „The Fall” и „Наследството на Борн”, който пише съвместно с брат си Тони Гилрой), но сега, само ден след обявяването на премиерата на филма на фестивала в Торонто, получаваме и „thе real deal” – първия пълен трейлър.

Nightcrawler” е с участието на Джейк Джиленхол, който е в изключително силна серия след „End of Watch” и страхотните „Prisoners” и „Enemy”, и разказва за амбициозния работяга Лу Блум, който навлиза дълбоко в подземния свят на лосанджелиската разследваща журналистика, където границите между това да отразяваш новините и да ги предизвикваш се размиват до неузнаваемост.

Заглавието на филма идва от термина „nightcrawling”, тоест практиката да се използват видео камера и полицейски радио скенер, за да се отразяват престъпления, а кадрите да бъдат продавани на местните новинарски станции.

Вижте първия трейлър, а веднага след него и споменатия вайръл тийзър.

http://www.youtube.com/watch?v=w0euFxD7zHc

Я, не знаехме, че Рене Русо е жива. Имаме предвид, че не сме я гледали в голяма роля от има-няма десетина години. Появите ѝ в двата „Тор” филмаа не се броят за нищо – виждали сме „камеота” с по-голямо екранно присъствие. И като казахме камеота, двата фрейма с брадясалия Бил Пакстън ни хвърлиха в екстаз – обожаваме го този човек.

Иначе, като цяло трейлърът и филмът изглеждат повече от прекрасно. По всичко личи, че Джейк Джиленхол прави поредната си страхотна роля. Дали пък най-накрая няма да бъде забелязан от Академията? Лично ние сме на мнение, че в „Prisoners” той направи доста по-добра роля от Джаред Лето в „Dallas Buyers Club”, ама това е друга тема за друг разговор.

Сега вижте и един стилен постер.

плакат

Режисьор на „Nightcrawler” е Дан Гилрой, а в ролите са Джейк Джиленхол, Бил Пакстън, Рене Русо, Ан Кюсак, Риз Ахмед, Ани МакДаниълс и др.

Премиерата е на фестивала в Торонто през септември, а по кината ще може да бъде видян от 17 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. 😀 Да, и аз това си мислих докато гледах трейлъра 😀 Да видим какво оправдание ще намери Дринката сега 😛

  2. Като гледам филма, тогава ще изложа фактите, а не оправданията! И к’во ми мрънкате, след като съм го похвалил?

  3. Така е, който сваля килограми или играе луд е велик по „дифолт“. 🙂

  4. Добър ритъм, добра музика, супер трейлър.
    Джиленхол е баси сектанта тук.

  5. Не е баш така. Има достатъчно примери, които оборват тезата ти. Но специално в PRisoners Гиленхол да прави неща, заслужаващи Оскар. Железен е там, наистина, но отиваш прекалено далеч. Виж, за Франко в Spring Breakers съм по-съгласен. : )

  6. Да, има примери – 50 Cent! Аре моля ти се! Оскара на Лето, е като този на „Роба“ – ебаси инерцията! А Франко в „Spring Breakers“ въобще не го споменавай щото е на светлинни години по-напред и направо ми става гадно, че го пренебрегнаха.

  7. Лето качи 100 кила за Chapter 27, ама дори не го номинираха, нали? Ами Крис Бейл в The Machinist и Фасбендер в Hunger?

    А за лудостта важи правилото: „Never go full retard“. 🙂

  8. Да, всички сме го гледали този филм. 🙂

    А за изключенията, много ясно, че има такива! И те не доказват нищо друго, освен състоятелността на „тезата“. 🙂

  9. Съгласен съм с Дринката. Както и да го погледнеш, статистиката показва, че най-лесният начин да спечелиш Оскар или поне номинация е или да се заиграеш с килограмите или да изиграеш персонаж с психически или физически недъзи (в това число включвам и някакво тежко заболяване). Примерите в подкрепа на тази теза са много повече от тези, които я оборват (от 1980 насам):
    Робърт Де Ниро – Raging Bull (килограми), Дъстин Хофман – Rain man (психически недъг), Том Круз (физ. недъг) – Born on the Fourth of July, Робърт Де Ниро (психически недъг) -Awakenings, Ал Пачино (физ. недъг) – Scent of a Woman, Том Хенкс (килограми + заболяване) – Philadelphia, Том Хенкс (психически недъг) – Forrest Gump, Брад Пит (психически недъг) – Twelve Monkeys, Джефри Ръш (псих.недъг) – Shine, Джак Никълсън (психическо отклонение) – As Good as It Gets, Хилари Суонк (килограми) – Boys Don’t Cry, Анджелина Джоли (психическо отклонение) – Girl, Interrupted, Ръсел Кроу (психическо отклонение) – A Beautiful Mind, Шон Пен (псих. отклонение) – I am Sam, Крисчън Бейл (килограми) – The Fighter, Матю МакКонахи (килограми) – Dallas Buyers Club, Джаред Лето (килограми) – Dallas Buyers Club …
    Сигурно съм пропуснал нещо, но тенденцията и така става ясна 🙂 Изобщо не омаловажавам тези изпълнения … определено си заслужават номинациите и наградите. Просто ми се струва, че тази рецепта стана прекалено успешна напоследък и актьорите се възползват умело от бонусите, които носят подобни роли и превъплъщения 🙂

  10. Абе, да оставим тези неща настрана, които може и да са, а може и да не са сериозни. Ако питаш мен, тиковото мигане на Джейк в „Prisoners” беше един вид недъг – патерица, благодарение на която да си построи целия образ. Ама, аз наистина смятам, колкото и субективно да е това, че изпълнението му, както и самият му герой, бяха доста по нюансирани от тези на Лето. Но мога да разбера (без да съм съгласен) като се даде предимство на филми разглеждащи „злободневни теми“, като СПИН, лекарства, хомосексуалност и т.н.
    Както и да е, това беше само ня’кво усещане, което се завъртя из главата ми гледайки трейлъра, а не добре премислена и подплатена с железни доказателства теза. 🙂

  11. Постера е абсолютен чук.Харесвам Джиленхол, но този трейлър нещо не успя да ме грабне..